Vanlı yazarlar öğrencilerle buluşmaya devam ediyor

Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına'nın göreve başlamasından sonra okuma düzeyini artırmak için başlattığı projelerden biri olan 'Yazarlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor Projesi' devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2013 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vanlı yazarlar öğrencilerle buluşmaya devam ediyor

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Van merkezdeki ortaokul ve liselerde eğitimlerine devam eden öğrencilerle Van'da kitapları yayınlanan şair ve yazarları bir araya getirmeye devam ediyor. Öğrencilerin kitap okuma oranını artırmak için başlatılan proje kapsamında öğrenciler her çarşamba bir okulda yazarlarla bir araya geliyor. Proje kapsamında ilk hafta Selahaddin Eyyübi Lisesi'nde Vanlı yazar, şair ve ozanlar öğrencilerle buluşmuştu. İkinci hafta buluşmasında ise Van YYÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Gözütok, şair-yazar Fuat Arpa ve Aşık Çağlari lakabıyla bilinen Mehmet Akçay öğrencilerle bir araya geldi. Projenin yürütme kurulu üyeleri; Garip Kızılkaya, Abdullah Erdede, Fuat Arpa, Orhan Demirtaş, Bişar Ulutaş, Devrim Diyar Toprakoğlu, Burhan Kırıcı ve Übeydullah Yaylacı'nın da katıldığı program yaklaşık 1,5 saat sürdü. Milli Eğitim Şube Müdürü Galip Durmuş ile Van Anadolu Lisesi Okul Müdürü Necmi Akın'ın da izlediği programda, ilk sözü Prof. Dr. Şakir Gözütok aldı. Gözütok, kitap okumanın önemine değinerek, "Ben kitap okuma alışkanlığımı çocuk yaşlarda kazandığım için çok şanslıyım. İnanın sevgili öğrenciler, ben iki durumdan dolayı bazen rahatsız oluyorum. Birincisi uyuyup kaldığım ve namazı kaçırdığım için, ikincisi ise kitap okumadığım zaman. Sizler de kitap okumayı mutlaka alışkanlık haline getirin" dedi.

Şair-yazar Fuat Arpa ise, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan bu projenin büyük bir önem arz ettiğini, öğrencilerin mutlaka kitap okuması gerektiğini söyleyerek, şiirlerinden örnekler sundu. Şiirin tanımını yapan Arpa, şiirin her şairde ayrı bir tadı olduğunu belirtti. Arpa, daha sonra Nazım Hikmet Ran'a ait '20. Yüzyılda Ölüm Acısı' ve İbrahim Sadri'nin okuduğu 'Ben Seni Hiç Sevmedim Ki' adlı şiirlerini okudu. Kendisine ait 'Fırat'ın Türküsü' adlı şiirini de okuyan Arpa, öğrencilerden büyük alkış aldı.

Fuat Arpa'nın ardından söz alan Aşık Çağlari lakaplı Mehmet Akçay ise, önce aşıklık geleneğiyle ilgili öğrencilere bilgiler verdikten sonra, ünlü aşıklar Reyhani ve Sümmani'ye ait türküler okudu. Aşık Çağlari'nin okuduğu 'Hır Bizim Evde, Mır Bizim Evde' ve 'Vanlıyam Şanlıyam' türküsü ile program son buldu.

Proje kapsamında Vanlı yazar ve şairler her çarşamba öğrencilerle buluşmayı sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber