SHÇEK yurdundan büyükşehir'de işe başladılar...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yurtlarda yetişen 37 genç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevlerine başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı ve sözlü sınavda başarılı olarak memur olarak çalışmaya hak kazanan ve görevlerine başlayan 37 gençle Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda bir araya gelen ve gençleri kutlayan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İş yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum. Sizlerle birlikte olmaktan, omuz omuza kentimize faydalı hizmetler üretmekten mutluluk duyacağım. Belediyecilik çok farklı bir iş; 24 saat çalışma gerektiriyor. Yeni yasayla sınırlarımız 5 kat genişledi, iş hacmimiz arttı. Ben sizleri özellikle tercih ettim. Çocuk Esirgeme Kurumları'nda yetişmiş, iyi bir eğitim görmüş kişiler olarak kente faydalı olacağınıza inanıyorum. Hepiniz pırıl pırıl, gözlerinde ışıltı olan gençlersiniz. Çalışmanızı, başarmanızı ve topluma yararlı olmanızı diliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak olanaklarımız çerçevesinde size her türlü desteği vermeye hazırız. Yolunuz açık olsun" dedi.

37 genç, Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde mühendis, teknisyen, tekniker, tahsildar ve memur olarak görev yapacak. Geçtiğimiz yıllarda da İzmir Büyükşehir Belediyesi yine SHÇEK'a bağlı yetiştirme yurtlarından 20 genci belediyeye memur olarak almıştı. Bu yıl alınan 37 gençle birlikte yetiştirme yurtlarında yetişip Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan genç sayısı 57'yi buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler arasında SHÇEK'dan yetişmiş en çok genç istihdam eden belediye, Büyükşehir Belediyeleri arasında ise ilk belediye oldu. SHÇEK Yasası uyarınca resmi kurumların, yurtlardan yetişen gençlerin istihdamı için binde bir oranında kontenjan ayırması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber