İlksan yardım yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2013 01:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Sayı : 41289672/10.03/131249

Konu: İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım 24/02/2013

Sandığı Aidat ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği

BAKANLIK MAKAMINA

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığınca İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Aidat ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin ikinci fıkrasının değiştirilmesini içeren “İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Aidat ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” ekte sunulmuştur.

Makamlarınızca da uygun bulunması halinde söz konusu değişikliğin yürürlüğe konulmasını olurlarınıza arz ederim.

Hikmet ÇOLAK Genel Müdür

EK: Yönetmelik değişikliği taslağı (1 sayfa )

Uygun görüşle arz ederim.

…/02/2013

M. Emin ZARARSIZ

Müsteşar

OLUR

…/02/2013

Nabi AVCI

Bakan

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL

YARDIM SANDIĞI AİDAT VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- Aralık 2007 tarihli ve 2603 Sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Aidat ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Doğal Afet yardımının yapılabilmesi için form dilekçeye;

a) Nüfus Kayıt örneği veya görev yaptığı il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınacak ikametgâhını gösteren belge,

b) Hasara uğrayan ev, üyenin kendi evi ise tapu tescil belgesi,

c) Hasara uğrayan mesken ise, İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce hazırlanan hasar tespit raporu,

ç) Üyenin ikametinde bulunan ev eşyasının hasara uğraması halinde, Sandık İl veya İlçe temsilcisinin de dahil edildiği ilgili mülki amirliğince oluşturulan komisyon tarafından düzenlenen hasar tespit raporu,

eklenir.”

MADDE 2- Bu yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Sayı : 41289672/10.03/150419

Konu: İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal 03/03/2013

Yardım Sandığı İkraz Yönetmeliği

BAKANLIK MAKAMINA

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığınca İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İkraz Yönetmeliğinin bazı maddelerinin değiştirilmesini içeren “İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İkraz Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” ekte sunulmuştur.

Makamlarınızca da uygun bulunması halinde söz konusu değişikliğin yürürlüğe konulmasını olurlarınıza arz ederim.

Hikmet ÇOLAK Genel Müdür

EK: Yönetmelik değişikliği taslağı ( 2 sayfa )

Uygun görüşle arz ederim.

…/02/2013

M. Emin ZARARSIZ

Müsteşar

OLUR

…/02/2013

Nabi AVCI

Bakan

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL

YARDIM SANDIĞI İKRAZ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- Aralık 2007 tarihli ve 2603 Sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İkraz Yönetmeliğinin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 6- (1) Sandık üyelerine, dini bayramlarda, eğitim öğretim yılı başlangıcında, 24 Kasım öğretmenler gününde, doğal afete maruz kalındığında ve tatil dönemlerindeki ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen ikrazdır. Bu ikraz borcu bitmeden aynı gerekçeyle ikinci bir ikraz verilmez.

(2) Sandık üyesi iken doğal afete maruz kalan üyelerimize, üyenin adına kayıtlı mesken veya ikametinde bulunan eşyanın hasara uğraması durumunda, doğal afete maruz kalınan tarihteki son aidatın en fazla 150 katı kadar, üyenin daha önce ikraz kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın en düşük faiz oranı uygulanmak suretiyle 1(Bir) yıl vadeli ikraz verilir. Doğal afete uğrayan karı kocanın her ikisinin de üye olması halinde isterlerse her iki üyeye de ayrı ayrı ikraz verilir.

(3) Birinci fıkrada yer alan ikrazın yıl içerisinde hangilerinin uygulamaya konulacağı Sandığın nakit durumu dikkate alınarak Genel Müdürlüğün teklifi üzerine Yönetim Kurulunca belirlenir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “yarısından fazlasının” ibaresi “%25 (yüzdeyirmibeş) inin” olarak, altıncı fıkrası ise aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(6) Üye, bu Yönetmelikte bahsi geçen ikrazlardan en fazla ikisi için talepte bulunabilir. Doğal afete maruz kalan üyelerimize kullandırılacak ikrazda bu şart aranmaz.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki beşinci fıkra eklenmiştir.

“(4) Doğal afete maruz kalınması halinde bu ikrazdan yararlanmak isteyen üyelerden birinci fıkrada istenenlerin yanında;

a) Hasara uğrayan ev üyenin kendi evi ise tapu tescil belgesi ile olayın gerçekleştiği yerin İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce düzenlenen hasar tespit raporu,

b) Üyenin ikametinde bulunan ev eşyası hasara uğramış ise Sandık İl veya İlçe temsilcisinin de dahil edildiği ilgili mülki amirliğince oluşturulan komisyon tarafından düzenlenen hasar tespit raporu, istenir.

(5) İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin ikraz istek form ve taahhütnamesi ile maaş bordrolarının Gerçekleştirme Görevlisi tarafından onaylı olması istenir.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Özel günler için kullanılacak ikrazın vadesi 12 ay olup; miktarı 2.000,00 TL'ye kadardır. Doğal afete maruz kalan üyelerimize kullandırılacak özel günler ikrazının vadesi 12 ay olup, miktarı doğal afete maruz kalınan tarihteki son aidatın en fazla 150 katı kadardır.”

MADDE 5- Aynı yönetmeliğin 20 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “yarısından fazlasını” ibaresi “%25 (yüzdeyirmibeş) ini” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6– (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber