İzmir'de çöp süsü verilmiş bomba imha edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Konak İlçesi Bozyaka semtinde 3 okulun bulunduğu ve binlerce kişinin geçtiği cadde üzerindeki bir çöp bidonunun yanına bırakılan naylon poşet içindeki bomba, fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Olay, öğle saatlerinde Halide Edip Adıvar Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, her gün binlerce kişinin geçtiği cadde üzerinde bir çöp bidonu yanında şüpheli paketi gören vatandaşlar polisi aradı. Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı bomba imha uzmanları, konserve kutusu içerisinde bomba düzeneği olduğunu tespit etti. Özel kıyafetlerini giyen ekiplerin bombaları uzaktan robotla etkisiz hale getirdikten sonra fünye ile patlattığı poşet içerisinde 2 adet el bombası ve 100 kadar cıvata bulundu.

Emniyet yetkilileri, 3 okulun bulunduğu bölgede her gün yüzlerce öğrencinin gidip geldiğini belirterek, bombayı koyanların yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Alınan el bombaları ve cıvatalar, incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber