Açık Öğretim Fakültesi Rusya'ya örnek oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Moskova İktisat, İstatistik ve Enformasyon Devlet Üniversitesi (MESI) Rektörü Vladimir Tıkhomırov, uzaktan öğretimle ilgili kendilerine en uygun modelin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) olduğunu söyledi.

MESI Rektörü Prof. Dr. Vladimir Tıkhomırov ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç, uzaktan öğretim alanlarında işbirliğini içeren niyet mektubunu imzaladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Ataç, imza töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa Uzaktan Öğretim Üniversiteleri Birliği'nin (EADTU) Roma Konferansı sürecinde, MESI Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evgueni Khvılon ile görüştüğünü belirterek, "Khvılon, Anadolu Üniversitesi'ne ilgilerinin kendi üniversiteleri için bir model anlayışı amacıyla yaptıkları kapsamlı uluslararası araştırma sonucunda geliştiğini ifade etti. Aradan 1 ay geçti, 1932 yılında kurulan ve Rusya'nın en iyi üniversitelerinden biri olan MESI'nin Rektörü Tıkhomırov, Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret ettiler. Moskova Üniversitesi'nin 2004 Mart ayından bu yana uzaktan öğretimde 107 bin dolayında öğrencileri var. Uzaktan öğretim alanında işbirliği yapmak için üniversitemizi ziyaret ettiler. Olumlu görüşmeler oldu. Her iki üniversite birer grup oluşturacak. Ne tür işbirlikleri yapabiliriz, onları karşılıklı görüşeceğiz. Mesela, bizim uzaktan öğretimle ilgili televizyon programlarımız Rusya'da gösterime girebilir" dedi.

Moskova İktisat, İstatistik ve Enformasyon Devlet Üniversitesi Rektörü Vladimir Tıkhomırov ise, Anadolu Üniversitesi'nin özellikle teknolojik altyapısı ile teknolojiyi etkili ve verimli kullanma becerisinden etkilendiklerini vurgulayarak, "1 milyonu aşkın öğrencisine kaliteden taviz vermeden hizmet etme ve büyük sayılarla kapsamlı hizmet organizasyonlarını gerçekleştirme başarısını da takdir ettik. Bu sebeple, kendi üniversitemiz için en uygun modelin, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi seçeneği olabileceğine kanaat getirdik. İlişkilerimizin hızla gelişmesini istiyoruz. Anadolu Üniversitesi'nin tecrübesinden fazlaca istifade etmeyi arzuluyoruz" diye konuştu.
Tıkhomırov, Anadolu Üniversitesi yöneticilerini en kısa sürede Moskova'da görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber