'Kaçak cep' konusunda vatandaşın kafası karışık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer, "abonelerin kayıt merkezleri önünde oluşturduğu kuyrukları anlayamıyorum. Kayıtlar otomatik yapılacak" dedi.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, GSM operatörlerinin genel müdürleri ile sürekli görüştüklerini ve birinci SMS gönderme işleminin tamamlandığını belirterek, "Yarından itibaren ikinci SMS'ler gönderilmeye başlanacak" dedi.

Acarer, düzenlenen toplantı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kayıt dışı cep telefonlarının kayıt altına alınmasıyla ilgili sürecin çok iyi geçtiğini söyledi. Kaçak cep telefonlarının hızla kayıt altına alındığını vurgulayan Acarer, şunları kaydetti:

"Ancak, abonelerin kayıt merkezleri önünde oluşturduğu kuyrukları anlayamıyorum. GSM operatörleri ile yaptığımız toplantılara göre, kayıtlar otomatik yapılacak. GSM operatörleri cep telefonu kayıt ücretini değişik yöntemlerle tahsil ediyor. Bunu, biriken puanlardan düşme yoluyla ya da kendileri doğrudan karşılayarak da yapabiliyorlar. Vatandaşlar abone merkezlerine emin olmak için ya da mesaj gelmediği için gidiyor. Bazıları da gelen birkaç mesaj yüzünden kafası karıştığı için danışmak üzere gidiyor. Mesajla gelen IMEI numarası telefonun numarası ile tutmuyorsa endişeye gerek yok."

Acarer, kayıt altına alınma işlemi için zamanın yeterli olup olmayacağı yolundaki soru üzerine ise, kendilerinin uygulama organı olduğunu ve yasama organının verdiği kararı uyguladıklarını belirterek, sürenin uzatılmasının şimdilik mümkün olmadığını söyledi.

Yasanın uygulamaya girdiği 12 Temmuz'dan sonra alınan telefonlarla ilgili bir soruyu ise Acarer, "Yasanın uygulanmaya başladığı tarihten bu yana geçen 5 aylık sürede, iddia edildiği gibi 2 milyon kaçak cep telefonu satıldığına inanmıyorum. Bu rakamlar biraz abartılı. Çünkü vatandaşlar çok dikkatli alışveriş yaptı. Ancak, birkaç yüz bin adet telefonun satıldığını düşünüyorum. Süreç sonunda birkaç yüz bin cep telefonu kayıt dışı kalacak ve bloke edilecek. Yani rakam 1 milyonun altında olacak" diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber