Artvin'de 12. Sınıflara YGS´nın provası yapıldı

14 Mart 2013 Perşembe günü saat 09:00-11:40 saatleri arasında Artvin il genelinde 12.sınıfa devam eden öğrencilere 24 Mart 2013 Pazar günü uygulanacak olan YGS Sınavı provası yaptırıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mart 2013 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Artvin'de 12. Sınıflara YGS´nın provası yapıldı

İl genelinde belirlenen okullarda karışık sıralama ile sınıflara yerleştirilen öğrenciler ÖSYM'nin belirlediği kriterler çerçevesinde sınava alındı.

Saat 09:00 da başlayan sınav için öğrencilerimiz 08:30 dan itibaren polis tarafından üst araması yapılarak sınıflara alınmaya başlandı.Renkli sınav giriş belgesi ve fotoğraflı Nüfus cüzdanı olmayan öğrenciler sınava alınmadı.Sınava girecek olan öğrenciler yanlarında sadece şeffaf şişeler içerinde su bulundurdular.Sınav için gerekli olan kalem, silgi, kalem açacağı, mendil, şeker sınavın yapıldığı okul idareleri tarafından sıraların üzerinde önceden hazır edildi.

Gerçeği aratmayan YGS Sınavın yapıldığı okulları İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa YANMAZ, İl Denetmenleri Başkanı Tahsin ALBAY, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal YAVUZ, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet ÖZDEMİR, Milli Eğitim Şube Müdürü Erkan EVRAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oğushan PEHLİVAN ile birlikte ziyaret ederek sınavın uygulanması ile bilgiler aldı. Sınıfları tek ziyaret ederek öğrencilere başarılar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa YANMAZ “24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak olan YGS Sınavı öncesinde öğrencilerimizin heyecanını yenmeleri, sınav tecrübesi kazanmaları ve sınav için farkındalık oluşturmak amacı ile bütün il genelinde gerçek sınavın provası niteliğin de Performans Takip Sınavı yaptık. Gerçek YGS sınavında geçerli olan bütün kurallar uygulanarak sınav gerçekleştirildi. Geçen yılda bunun ilk uygulamasını yapmıştık. Biz öğrencilerimizin YGS Sınavını önemsiyoruz. Elimizden gelen bütün imkanları öğrencilerimizin başarısı için seferber ediyoruz.Bu kapsamda öğrencilerimizin heyecanlarını kontrol edebilmeleri ve motivasyonlarını artıracak yöntemleri öğrenmeleri amacıyla alanında yetkin bir isim olan Eğitim Gelecek Kariyer Pdr. Uzm. Oktay AYDIN beyi ilimize davet ettik. Öğrencilerimiz sınavdan sonra saat 13:30 da Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde Sınav Stresini Yenme ve Motivasyon Semineri alacaklar.Aynı seminer yarın saat 09:00 da 8.sınıf öğrencilerimiz için de verilecektir.14 Mart 2013 Perşembe günü saat 18:30 da ise veli ve öğretmenlerimiz için yine Eğitim Gelecek Kariyer Pdr.Uzm. Oktay AYDIN bey tarafından Anne-Baba Eğitimi Etkili iletişim ve Motivasyon Semineri verilecektir. Bu vesile ile bütün öğretmen, veli ve öğrencilerimizi bu seminerlere davet ediyorum.Sınavın hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Sınav sonuçları 15 Mart 2013 tarihinden itibaren Artvin Başarıyı Artırma Projesi (ARTBAP) sitesinden ilan edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber