Koordinasyon toplantısı Simav'da yapıldı

Kütahya ve ilçelerinin yerinde tespit edilen sorunlarına çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla Vali Kenan Çiftçi başkanlığında gerçekleştirilen aylık koordinasyon toplantılarının 6. Simav'da yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koordinasyon toplantısı Simav'da yapıldı

Kütahya ve ilçelerinin yerinde tespit edilen sorunlarına çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla Vali Kenan Çiftçi başkanlığında gerçekleştirilen aylık koordinasyon toplantılarının 6. Simav'da yapıldı.

Kütahya'da görev yapan daire müdürleriyle ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının katıldığı koordinasyon toplantısı Simav Hükümet Konağı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sözlerine 2012 yılında Kütahya genelinde yapılan çalışmaları anlatarak başlayan Vali Kenan Çiftçi, "Her çalışmayı burada detaylandırmamız çok zor. Çünkü sadece İl Özel İdaresinden bu yıl yapacağımız yatırım yaklaşık 9.5 milyon TL. Geçen yıl bu yatırım miktarı yaklaşık 7 milyon civarındaydı, bu yıl biraz daha arttı. Kütahya'nın kalkınması için geçtiğimiz yıllarda turizme verdiğimiz önceliği bu yıl da tekrarlamak istiyoruz. Yaşadığımız depremlere rağmen 2010 yılı sonunda 210 bin olan turist sayımsız 2011 yılı sonu itibariyle 310 bine,

2012 yılı sonu itibariyle ise 408 bine çıktı. Bu yılki hedefimizi 1 milyon olarak belirledik. Hedefimize ulaşabilmek için Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclis üyelerimize, kaymakam arkadaşlara, daire müdürlerine, sivil toplum örgütlerine yani bizlere çok ciddi işler düşüyor" dedi.

Daha sonra başta il genelinde ve Simav ilçe bazında DSİ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, TOKİ Başkanlığı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, AFAD, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlar tarafından 2012 yılında yapılan yatırımlar ile 2013 yılında devam edecek ve yeni yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler veren Çiftçi, "Yaklaşık 3 milyar TL global olarak yatırım yapıldı. Geçen yılla bu yıl arasında ortalama yüzde 20 büyüme görüyoruz. Sizlerden tek arzum dere yataklarını lütfen muhafaza edin ve dereye teslim edin. Dere yatağı derenin kalsın. Malı sahibine teslim edin yoksa sahibi alırsa bize zarar vererek geriye alıyor. Bal Ormanlarından en önemlilerinden bir tanesi Simav ilçemizde, burada çok da güzel orman emvali var bunu alıp pazarlayıp satıyoruz. Ama biz burada Üniversitemiz ile bir çalışma yürütüyoruz. Orman envalini burada değerlendirilip buradan satılması konusunda Üniversitemizden yaklaşık 6 hocamız bu konu üzerinde çalışma yapıyor inşallah bu gerçekleştiğinde İnegöl nasıl olduysa, Ankara Siteler nasıl geliştiyse, Düzce'deki parkecilik nasıl geliştiyse burada da aynısını hedefliyoruz. Simav ilçesinde yetişen kestaneyi Bursa alıyor ve yetmediği için başka illerden de alıyorlar. Burada ne kadar fazla üretilirse Bursa'lı işadamları bunu alır." dedi.

Bu güne kadar yatırım ve para konusunda sıkıntının olmadığını ifade eden Vali Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: "Bu güne kadar yatırım ve para konusunda sıkıntımız olmadı inşallah bu yılda olmaz. Yapılan bütün projelerimizi yaptık ve ekstra paralar aldık. Yeter ki bir işi planlayalım ve herkes de o iş üzerinde mutabık kalsın, biz bunların hepsini yapmaya çalışıyoruz. Biz söylenen bütün konuları not alıyoruz ve bunun sonucu bizatihi yazılı veya sözlü olarak cevap veriyoruz. Yapamıyorsak da sizlerle bunları paylaşacağız. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetler Simav ve sizler için inşallah çok daha güzel işleri yaparız diye ümit ediyorum. İnanın her geldiğimde Simav'da keyif alıyorum, farklı bir güzellik görüyorum, farklı bir güzelliğin temelini atmış oluyoruz. Mevlanın dediği gibi Simav'lı kardeşlerimiz Gül Düşünüp Kütahya'nın güzel ilçesi Simav'ı Gülistana çevirmişler. Bu çevirme işi de devam ediyor. Ben emeği geçen bütün arkadaşlara başta Kaymakam bey, Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, daire müdürlerimiz, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah bu tür hizmetleri, daha güzellerini ve daha büyüklerini hep birlikte el birliği ile bizlere yapmayı nasip etsin"

Yapılan toplantıya Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Genel Meclis Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Orman Bölge Müdürü, İl Müftüsü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, DSİ 34. Şube Müdürü, Vakıflar Bölge Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri,

Simav Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Siyasi Parti Başkanları, Muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber