Çocuk parkı gibi karakol

Mersin'deki bir polis merkezi, asayiş hizmetlerinin yürütüldüğü bir karakol olmanın yanı sıra adeta çocukların eğitim ve oyun merkezi haline geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuk parkı gibi karakol

Türkiye'de bir ilke imza atan karakol amiri, sorumlu olduğu Siteler Polis Merkezi'ni sinema ve internet salonuyla destekleyerek bir eğitim yuvasına dönüştürmenin yanı sıra, bahçesine de oyun parkı yaparak aynı zamanda bir eğlence merkezi haline getirdi.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi, hayata geçirilen uygulamalarla tüm önyargıları kırıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgede faaliyet yürüten polis merkezi, bir tarafta bahçesinde oyun oynayan, bir tarafta internet salonunda ders çalışan ve cep sinemasında film izleyen çocuklarla karakoldan çok sosyal etkinlik evini andırıyor. Kendilerini Başkomiser Zeki Çakırtaş'a 'çak' yapacak kadar yakın hisseden çocukların polis memurlarıyla samimi ilişkileri de dikkat çekiyor. Her yönüyle farklı bir karakol olan Siteler Polis Merkezi'nde hayata geçirilen projeler, Türkiye'de ilk olma özelliğini de taşıyor.

KARAKOLUN BAHÇESİNDE OYUN PARKI

İnternet ve sinema salonunun ardından karakolun bahçesine yaptırılan oyun parkı ile renkli görüntülere sahne olan Siteler Polis Merkezi, çocukların sosyal faaliyetlerini yürüttüğü bir merkez haline geldi. Bölgede bir oyun parkı olmadığı için eğlenceden mahrum olan çocuklar, okuldan arta kalan zamanlarının büyük bölümünü burada geçiriyor. Ders çalışmak isteyenler internet salonunda bilgisayardan ödevlerini yaparken, sinema izlemek isteyen çocuklar ise polislerin ikramları eşliğinde çizgi film izliyor. Daha küçük yaştaki çocuklar da bahçedeki kaydırak, salıncak ve tahterevallide oynayarak gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor. Buradaki çocuklara zaman zaman merkezde görevli polis memurları da eşlik ediyor.

Karakoldaki bu değişimin mimarı ise, yaklaşık 3 yıl önce göreve başlayan Polis Merkezi Amiri Başkomiser Zeki Çakırtaş. Göreve başladığında çok farklı bir ortamla karşılaştığını belirten Çakırtaş, çocukların ve ailelerin karakola ve polise yaklaşımlarının pek de iyi olmadığını görünce bu durumu değiştirmek için harekete geçtiğini söylüyor.

Türkiye'de ilk kez Siteler Polis Merkezi'nin hem internet salonu hem sineması olan karakol olduğunun altını çizen Çakırtaş, "Çocuklarla 24 saat devamlı bu bahçede beraberiz. Kovsak da gitmiyorlar, sürekli bizimle beraberler. Eskiden 'karakola gitmeyin, zarar görürsünüz' şeklinde bir korku vardı ama şimdi bu sıkıntılar yok. Çünkü halkımız bizi tanıdı artık. Tanıdıkları için bize güveniyorlar ve onlar da destek veriyorlar" dedi.

İnternet ve sinema salonunun ardından polis merkezinin bahçesine çocuk oyun parkı da kurduklarını ifade eden Çakırtaş, "Çünkü bölgemizde çocukların oynayacağı bir tane bile böyle bir park yok.

Çocukları mutlu etmek için böyle bir şey düşündük. Bahçemizde boş alan vardı ve bu boş alanı oyun parkı yaparak değerlendirdik. Bunları yaptıktan sonra çocuklar buradan hiç eksik olmuyor. Çok mutlular, onları böyle mutlu görmek beni de çok mutlu ediyor" diye konuştu.

KARAKOLDA ELEKTRONİK PANODAN TAZİYE VE KUTLAMA MESAJLARI YAYINLANIYOR

Çakırtaş'ın hayata geçirdiği bir başka proje de elektronik panodan yayınlanan mesajlar oldu. Karakolun dış cephesine bir elektronik pano yerleştiren Çakırtaş, bu panodan mahallede vefat eden vatandaşların duyurusunu yaparak, başsağlığı diliyor. Çakırtaş, önümüzdeki günlerde panodan düğün tarihleri ve çocukların doğum günlerini de duyurarak kutlama mesajı yayınlayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber