Bilişim Teknolojileri dersinde sınıflar gruplara ayrılmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mart 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilişim Teknolojileri dersinde sınıflar gruplara ayrılmalıdır

Teknoloji ve Tasarım Dersi Uygulama Esaslarında;“Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretim Programı'nın hedeflenen amaçlara ulaşması için dersteki öğrenci sayısı 25'i geçmemelidir. Öğrenci sayısı 25'ten fazla olan sınıflar 20'yi geçmeyen gruplara ayrılır. Gruplardaki öğrenci sayısı eşit olur.

Her gruptan bir öğretmen sorumlu olur ve yılsonuna kadar aynı grupla programı yürüterek öğretimi gerçekleştirir. Gruplardaki kız ve erkek öğrenci sayısı dağılımının eşit olmasına dikkat edilir. Gruplardaki öğrencilerin sayısal dağılımı birbirine eşit veya denk olur.

Her okul programda belirlenen en az bir mekânı, “Teknoloji ve Tasarım İşliği” olarak düzenler. İş eğitimi alanlarına yönelik bir veya birden fazla işliği olan okullar, var olan bu mekânları, Teknoloji ve Tasarım işliği olarak kabul edip kullanmaya devam eder. İşliği olmayan okullar, kendi olanakları çerçevesinde ve ideal duruma yakın en az bir mekânı, Teknoloji ve Tasarım işliği olarak düzenler. İşlik içerisinde yer alan araç ve donanımlar, okul yönetimi tarafından ilgili kurumlardan istek yapılarak veya yerel olanaklar kullanılarak karşılanır.” açıklamaları bulunmaktadır.

Bilişim Teknolojileri Dersi Öğretim Programının hedeflenen amaçlara ulaşması için sınıf ortamlarının düzenlenmesi gerekmektedir.

Bu nedenle Teknoloji ve Tasarım Dersindeki gibi Bilişim Teknolojileri Derside gruplara ayrılmalı ve norm kadrolar bu gruplar göz önüne alınarak belirlenmelidir.

Bu konudaki açıklama Talim ve Terbiye Kurulunun Okulöncesi, ilkokul ve ortaokul haftalık ders dağılımı (2007-2008) “Zorunlu Dersler” bölümü 5. maddesinde; “5. Sınıf Saati dersi ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersleri sınıf öğrenci sayısı ikiye bölünerek çapraz ders sistemine göre uygulanabilir.” şeklinde yer almaktadır.

Bu konuda norm kadro yönetmeliğinde bir düzenleme yapılmalıdır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber