Eğitim yuvasında 'sıcak' mutluluk

Jeotermal enerjinin gelmesiyle musluklarından 24 saat sıcak su akan ve ısınma problemleri sona eren öğrencilerle yurt yöneticileri Simav Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim yuvasında 'sıcak' mutluluk

Kütahya'nın Simav ilçesinde üniversite öğrencilerinin barındığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na ait 500 kişilik modern yurt binasına belediye tarafından jeotermal enerji verilmesi 250'si kız 500 öğrencinin yanı sıra ısınma sıkıntısı yüzünden uzunca bir süredir gözlerine uyku girmeyen yöneticileri sevindirdi.

Jeotermal enerjinin gelmesiyle musluklarından 24 saat sıcak su akan ve ısınma problemleri sona eren öğrencilerle yurt yöneticileri Simav Belediyesine teşekkür etti.

Yurt Müdürü Tevfik Karabacak çalışmalarını bir ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdikleri çalışmalarla hem öğrencilere hem de yöneticiler olarak kendilerine sıcak yuva mutluluğu yaşatan Belediye Başkanı Kasım Karahan ve ekibine teşekkür ettiklerini bildirdi.

Karabacak, “Simav halkının yararlandığı bu nimetten şimdi bizlerde yararlanıyoruz. Artık musluklarımızda 24 saat sıcak su akıyor. Yurtta barınan öğrencilerimiz artık soğuktan şikayetçi olmuyorlar. Mutluluk yüzlerinden okunuyor” şeklinde konuştu.

Simav Belediye Başkan Vekili Doğan Eren, 2014'de Simav'ın tamamını jeotermalle ısıtarak Guinnes Rekorlar kitabına girmeyi kafalarına koyduklarını ve bu hedefe ulaşmak için de ekip olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Bölgede önce Üniversite binasını ardından da 15 bin 400 metrekare kapalı alana sahip 500 kişilik yurt binasını jeotermal enerji ile ısıtarak problemleri ve sıkıntıları sona erdiklerini dile getiren Başkan Vekili Eren, sıranın TOKİ konutları ile Muradınlar Mahallesinde yaşayan vatandaşların ısınma problemlerini sonlandırmaya geldiğini söyledi.

Bunun için yaz aylarında Eynal bölgesinde yeni bir kuyu açarak burada yaşayan vatandaşların ısınma sıkıntılarını sona erdirmeyi hedeflediklerini ifade eden Eren, “Başkanımız Kasım Karahan ve ekipleri olarak bizler, 4 yıl önce verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber