Doktora hakarete 1 yıl 2 ay hapis

Erzurum'da doktora hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa, 1 yıl 2 ay hapis ve 600 lira para cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Doktora hakarete 1 yıl 2 ay hapis

Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, sanık Turan Gerehan ve davacı Dr. Serhat Karaman hazır bulundu.

Davacı Dr. Serhat Karaman ifadesinde, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde uzman hekim olarak görev yaptığını, geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan sanık Turan Gerehan'ın ambulansla hastanelerine getirildiğini, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hastayı, vücudunun çeşitli yerlerinde derin kesiler bulunması nedeniyle Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiğini söyledi.

Başka hastaneye sevk edilmesine kızan sanık Turan Gerehan'ın, kendisine hakaret ettiğini ve tehditler savurduğunu dile getiren Karaman, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Turan Gerehan ise savunmasında, Hınıs ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini, bu sırada kendinde olmadığını ve doktora hakaret ettiğini hatırlamadığını kaydetti.

Mahkeme, sanık Turan Gerehan'ın, ''tehdit ve hakaret'' suçlarından 1 yıl 2 ay hapis ve 600 lira para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Muhabir: Hasan Özkal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber