Çelik'e, 'öğrenci ve veli darphane mi' sorusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakirin hakkını zengine veriyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, çeşitli okul açılışları ve geziler için gittiği Mardin'de yaptığı bir açıklamada, "İlköğretim okullarında 3 yıldır devam ettirdiğimiz ücretsiz kitap dağıtımını, önümüzdeki yıl liselerde de yapmayı planlıyoruz" beyanını doğru ve adil bulmadıklarını bildirerek, "Öğrenci ve veli darphane mi?" sorusunu yöneltti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, "Ücretsiz kitap yalnızca fakir öğrencilere verilmelidir. Özel okul ve kolejlerde ücretsiz kitap dağıtılmasına da karşıyız. Fakir halk çocuklarının yalnızca ders kitaplarının değil, tüm eğitim harcamalarının devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz" diyerek öneride bulunan Avcı, Anayasa'nın 42. maddesine atfen, devlet okullarında eğitimin parasız olması gerektiğine işaret etti. Avcı, okullarda velilerden bağış adı altında, zorla toplanan paraları, 40 başlık altında şöyle sıraladı:

"İsteğe bağlı zorunlu bağış, eğitime katkı payı aidatı, vakıf parası, Okul Aile Birliği aidatı, hafta sonu yetiştirme kurs parası, Kızılay'a yardım parası, diploma parası, muhtelif günlere özgü hediye parası, dergi parası, yardımcı kitap parası, elektrik parası, su parası, telefon parası, kapı, musluk gibi tamir parası, hizmetli katkı parası, spor kolu parası, okul forma, eşofman parası, tiyatro ve temsil parası, gezi parası, bayram törenleri için kutlama ve kıyafet parası, bilgisayar, tepegöz gibi alım parası, fotoğraf parası, sınıf köşelerini düzenleme parası, bayramlar için süs ve süsleme parası, perde parası, teşekkür, takdir belge parası, tebeşir, tahta kalemi parası, masa örtüsü parası, kalorifer ve kaloriferci parası, boya, dekorasyon ve tamirat parası, okul bekçi, güvenlikçi parası, okul arması parası, fotokopi ve sınav parası, servis ücreti, pul parası, sınıf temizletme parası, temizlik malzeme parası, okul etkinlikleri bilet parası, yakıt parası ve paso parası."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber