Erdoğan: Ergenekon boyutu var

Başbakan Erdoğan eş zamanlı saldırılar için "Bir başka boyutu da Ergenekon ile olan bağlantısıdır" dedi.

Haber Giriş : 20 Mart 2013 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danimarka'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gece AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıları değerlendirdi. Saldırıları gerçekleştirenlerin eşkallerinin belirlendiğini ve bu kişilerin en kısa zamanda yakalanacağını bildiren Erdoğan, Ergenekon bağlantısına dikkat çekti. Erdoğan şöyle konuştu:

Saldırıda kullanılan lav silahı malzemeleri ile birlikte orada ele geçirildi. Gerek parmak izleri gerekse kamera tespitleriyle kim olduğu, eşkal tespiti yapıldı. Aynı şekilde Adalet Bakanlığımıza yapılan saldırının failinin eşkali tespit edildi. Bunların her ikisi de kısa zamanda güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanacaktır. Bu yapılan salmdırının değerlendirilmesini yapacak olursak. Bu demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Milli iradenin temsili noktasındaki en önemli kurumları olan siyasi partilere yönelik yapılan saldırının başka türlü bir izahı olamaz. Kaldı ki, iktidar partisine böyle milli iradenin temsili noktasında çalışmalmarın yapıldığı genel merkezine yapılan saldırı ancak bununla izah edilebilir. Bunun yanında olayın bir başka boyutu da bunun Ergenekon ile olan bağlantısıdır. Geçmişte de buna benzer şeyler hep olmuştur. Türkiye ne zaman sağlıklı bir sürecin içerisine girmişse böyle bir dönem içerisinde bu tür zaman zaman derin devlet gibi, zaman zaman Ergenekon gibi bu tür bağlantılar ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede benzer eylemler olmuştur. Şu andaki eylem de bunun bir benzeridir. Artık farklı bir Türkiye var. Bir diğer taraftan çözüm sürecinin gayreti içerisinde olan bir Türkiye var. Çözüm sürecini engellemeye çalışan bir terör örgütü ortada var. Tabi biz bunlara pabuç bırakmayacağız. Bu süreci ertelemek düşüncesi söz konusu değiliz. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Benim buradan ülkeme en önemli mesajım tüm STK'lar, medya kurum ve kuruluşlarıyla bu sürece sahip çıkmış, bu tür birkaç tane densiz, iradesini bir yerlere teslim etmiş taşeronlara bu süreci asla bırakmayız. Ortada güçlü bir irade ve AK Parti iktidarı vardır. Bu yolda kararlılıkla devam edeceğimizi söylemek isterim."

Erdoğan bir gazetecinin, "Ergenekon davasında çıkan kararlarla mı ilişkilendiriyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi:

Ergenekon davası şu anda bitmiş değil. Ergenekon davası bir süreçtir. Ortada bir mütalaa vardır. Bundan sonra mahkemenin vereceği bir karar var. Farklı bir olay. Ergenekon'un bir mazisi var. Nasıl Susurluk'ta bir şeyler yaşandıysa.

Nevruz'a kimse gölge düşürmesin. Parti olarak da kutlama yapacağız. Baharda çiçeklerin yeşermesi neyi anlatıyorsa, toprağın yeşermeyi neyi anlatıyorsa biz burada sevgiyi, saygıyı, barışı, özgürlüğü hep birlikte düşünelim. Burada sevgi olsun, kan gözyaşı olmasın. Nevruz böyle anılmaz. Nevruz'da şenlik olur, eğlence olsun. Oraya kimse gölge düşürmesin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber