Belediye başkanı'ndan 100 milyarlık tazminat davası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, hakkında yolsuzluk yaptığı iddialarında bulunan Saadet Partisi (SP) Rize İl Başkanı Hasan Uzun hakkında 100 milyarlık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Yaklaşık 1.5 ay önce Rize'de bir yerel kanala konuk olan SP Rize İl Başkanı Hasan Uzun, program sırasında Rize Belediyesi'nde usulsüzlük ve yolsuzluklar yapıldığını söylemişti. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bugün Rize Baro Başkanı Avukat Harun Mertoğlu'na vekalet verip, Uzun hakkında 100 milyar liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Davanın açılması için gerekli olan 3 milyarlık harcı yatıran Bakırcı, "Bu program yayınlandıktan sonra Uzun'u aradım. Benim bilgim dışında yapılan bir usulsüzlük varsa beni bilgilendirmesini, gerekeni yapacağımı söyledim. Ya da gidip savcılığa suç duyurusunda bulunmasını istedim. Bana müsait olmadığını söyleyip telefonu kapattı. 1.5 ay aramasını bekledim, aramadı. Bende hem şahsım hem de Rize Belediyesi adına maddi manevi tazminat davası açtım" şeklinde konuştu.
Başkan Bakırcı'nın davayı kazanması durumunda paranın bir bölümünü hayır kurumlarına bağışlayacağı, kalan bölümüyle Rizeli vatandaşlara döner ikram edeceği öğrenildi.

Öte yandan hakkında dava açıldığını öğrenen Hasan Uzun, Rizeli'nin Bakırcı'nın ikram edeceği dönere ihtiyacı olmadığını belirterek, "Herkesin dava açma hakkı vardır. Başkan'da bu hakkını kullanmıştır. Vatandaşın konuşmaya cesareti yok. Vatandaş susturuluyor. Bir siyasi olarak üzerime düşeni yaptım. Çıkıp Rize'nin meseleleri hakkında konuştum. Dava açması benim için hiç önemli değil. Vatandaşımızın onun vereceği döner ekmeğe ihtiyacı yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber