Bakan Güler'den zam sinyali

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın polislerin maaşına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine söz alan İçişleri Bakanı Muammer Güler, memurların özlük haklarında iyileştirme yapmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mart 2013 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Güler'den zam sinyali

Bütçe imkanları çerçevesinde ve özellikle emekliliklerine yansıyacak düzenlemeler yapmak için her türlü gayreti gösterdiklerini kaydeden Bakan Güler, şunları söyledi;

"CHP ve MHP'nin sağlayacağı katkı için de şimdiden teşekkür ediyorum. Fazla mesai ücretleri, malumunuz seyyanen bir ücret verilmektedir ve bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Yapılan hizmetin karşılığı değildir. Gündeme geldiğinde başka meslek grupları da onların önüne veya onlarla beraber bu imkanlardan yararlansın şeklinde ilave talepler geliyor, maalesef Türkiye'de bu tür talepler gündeme geldiğinde. Emniyet teşkilatının bu konudaki fedakarlıkların görülmesi gerekiyor.”

Emniyet teşkilatında ikinci şarka gidecek polis sayısının 2 bin civarında olduğunu dile getiren Güler, ibga isteğinde bulunulanların gönderilmeyeceğini ifade etti.

Güler, polislerin çalışma koşullarına karşılık özlük haklarında yetersizlikler bulunduğunu belirterek, ücret iyileştirmelerini yeterli bulmadıklarını sözlerine ekledi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nın birinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Güler, polislerin nöbet hizmetlerinin yeniden düzenlenmesi ve nöbet şartlarının insani olmasının önemine işaret ederek, maçlarda görev yapan polislere ek ödeme yapılması gerektiğini kaydetti.

Güler, "Maçlarda görev yapan arkadaşlara bir ek ödeme havuz içerisinde sağlanmalı. Sporda büyük para var ama bundan güvenlik güçleri yararlanamıyor. Bence düzenleme yapılmalı ve onlara ek ödeme yapılmalı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber