Liselilerin zincirli eyleminde yaka paça gözaltı

Çocukların erken yaşlarda fabrikalarda işçi olarak çalıştırılması ve geçtiğimiz günlerde çalıştığı fabrikada iş kazası sonrası Ahmet Yıldız'ın hayatını kaybetmesine dikkat çekmek amacıyla DEV- LİS üyesi üç öğrenci Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan demir korkuluklara kendilerini zincirleyerek protesto eylemi gerçekleştirdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mart 2013 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liselilerin zincirli eyleminde yaka paça gözaltı

Üç öğrenci burada, 'Bizler çocuk işçi olmayacağız', 'DEV-LİS sokakta özgürlük ayakta' ve 'Çocuk işçi olmayacağız' sloganları attı. Polis eylemi uzaktan izleyip, giriş çıkışı engellemediği için müdahale etmedi. Öğrenciler bir süre sonra zincirlerini çözerek bu kez kendilerini Maliye Bakanlığı İzmir Grup Başkanlığı kapısına zincirlemek istedi. Öğrenciler ve Maliye Bakanlığı İzmir Grup Başkanlığı güvenlik görevlileri arasında kısa bir arbede yaşandı. Öğrenciler yaşanan arbede ardından kapıya kendilerini zincirledi. Öğrenciler adına açıklama yapan U.D. '4 gün önce Adana'da çalıştığı fabrikada Ahmet Yıldız iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Yıldız sadece 13 yaşındaydı. Çocuk işçiliğe karşı bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Yetkililer bizi duyana kadar buradan ayrılmayacağız' dedi.

Polis olay yerine gelerek öğrencileri protestoyu sonlandırmaları için uyardı. Öğrenciler zincirlerini çözüp dağılmaları yönündeki uyarıları dinlemedi. Polis ekipleri tarafından zincirlerin kesilmesiyle öğrenciler yaka paça gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber