9 kişinin öldüğü hastane yangınıyla ilgili şok rapor

Bursa'da, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 9 kişinin ölümüyle neticelenen yangınla ilgili davada beklenen rapor geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 kişinin öldüğü hastane yangınıyla ilgili şok rapor

Raporda hastanenin başhekimi ve hastane müdürünün de aralarında bulunduğu 6 sanığın, kusur sahibi olmadığı belirtildi. Mahkeme heyeti dosyayı tekrar bilirkişiye göndererek, daha önceki raporlar da göz önünde bulundurularak yeni bir rapor hazırlanmasına karar verdi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklardan görüntüleme merkezinin sahibi Dr. Erol K. ile eski başhekim Osman Naci Ç., eski hastane müdürü Salim Ö., eski müdür yardımcısı Mehmet G., eski teknik işlerden sorumlu müdür yardımcısı Yakup G. ve elektrik elektronik mühendisi Süleyman K.'nin yargılanmasına devam edildi.

Bugünkü duruşmaya Salim Ö. ve Süleyman K. katıldı. Mahkemenin celselerdir Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nden beklediği ek rapor geldi. Hazırlanan raporda, tutuksuz olarak yargılanan 6 kişi hakkında herhangi bir kusurlarının bulunmadığı ifade edildi.

Raporda ayrıca hastanenin mimari projesinden sorumlu ekibin başkanının, hastanenin elektrik tesisat ekibinin başkanının, hastanenin mekanik tesisat projesinden sorumlu ekibin başkanının ve Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerdeki yangın, güvenlik ve acil durumlar için önceden alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve bu tedbirlerin sistematik ve etkin bir şekilde denetlenmesi ile ilgili biriminin başkanının tali kusurlu olduğu kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında gelen bu ikinci raporun, bir önceki raporla zıt olduğunu, bu yüzden yeni bir rapor alınmasını talep etti. Duruşmaya gelen Avukat Hülya Aslan, Sağlık Bakanlığı adına davaya müdahil olmak istediklerini kaydetti.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, avukatlara gelen yeni raporu incelemeleri için 30 gün süre verdi. Ardından dosyanın daha önceki iki raporu da göz önünde bulunduracak olan İstanbul'daki bilirkişiye gönderilmesine hükmetti. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın da davaya müdahil olma talebini de kabel eden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber