Engelliler artık yeteneklerine göre işe giriyor

Beylikdüzü Belediyesi, İşkur ve Türkiye Beyazay Derneği, Beylikdüzü İlçesi’nde ikamet eden engelli vatandaşlara iş bulmak için çalışma başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler artık yeteneklerine göre işe giriyor

Beylikdüzü Belediyesi, İşkur ve Türkiye Beyazay Derneği, Beylikdüzü İlçesi'nde ikamet eden engelli vatandaşlara iş bulmak için çalışma başlattı. Sosyal Yardım İşleri Engelliler Bürosu'na başvuran engelli vatandaşlarla bire bir görüşme yapılarak, kişilerin bilgi ve becerileri uygun iş pozisyonlarına yönlendirilmek üzere özel bir yazılım ile kayıt altına alındı.

Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü'nde ikamet eden engelli vatandaşlar için İşkur ve Türkiye Beyazay Derneği ile ortaklaşa bir proje başlattı. Proje kapsamında Sosyal Yardım İşleri Engelliler Bürosu tarafından bilgi ve yetenekleri kayıt altına alınan engelli vatandaşlar uygun iş pozisyonlarına yönlendirilecek. Ofis görevlisi, psikolog, muhabir, hatta AB için proje yazan engelli vatandaşlar iş hayatının birçok branşında hizmet sunabiliyor.

“HER ENGELLİ İŞ YAPABİLİR”

Engelli vatandaşların yapabileceklerinin farkında olan, engellilerin toplum hayatında ve iş hayatında daha çok yer almak istediklerini dile getiren yetkililer, yapmak istedikleri iş ile ilgili bilgi eksikliklerini tespit ettiklerini anlattı. Bu eksiklikleri gidermek için belediyeler ve halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslar olduğunu dile getiren yetkililer, “Her engelli iş yapabilir yeter ki şartlar uygun olsun” diyerek, engellilerin iş yapabilme kapasitelerine güven duyduklarını belirtti.

İŞVERENE DE HİZMET VERİLECEK

Türkiye Beyazay Derneği Özürlü Kariyeri Proje Koordinatörlüğü yetkilileri “Özürlü Kariyeri Projesi”ni Beylikdüzü Belediyesi ile birlikte toplam altı belediye de daha hayata geçirdiklerini, hepsinde de başarı elde ettiklerini dile getirdi. Proje ile engelli vatandaşların yanında işverenlere de hizmette bulunduklarını belirterek, şirketlere yönelik; engelli çalıştırmak isteyen işverene rehberlik yapmak, işveren ile iş arayan engelliyi buluşturmak, engelliye ilk iş gününde danışmanlık yapmak, açık iş pozisyonuna uygun elaman seçmek, uygunluk için gerekli rehberliği yapmak, engelli elaman arayan için uygun CV bankası oluşturmak, engellilerin iş hayatına aktif katılımı için destek vermek şeklindeki hizmetler sunduklarını ifade etti. Ayrıca işyerinde olmasa bile engellinin çalışabilmesi için gerekli teknik araç, gereç ve altyapıyı dernek olarak kendilerinin tedarik ettikleri belirtildi.

Öte yandan, Beylikdüzü'nde iş başvurusu yapan 20 engelli vatandaş, 22 Mart Cuma Günü Galatasaray Rotaract Kulübü'nün 6'ncısını düzenleyeceği Engelliler Kariyer Günü Etkinliği'ne katılacak. Beşiktaş Evlendirme Dairesindeki etkinlikte çalışmak isteyen engelli vatandaşlarla işverenler bir araya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber