Polikliniklerden 50 TL'lik katı atık bedeline tepki

Aydın Belediyesi tarafından 2013 yılı Ocak ayından itibaren muayenehanesi veya polikliniği olan doktor, dişçi ve veterinerlerden talep edilen 50 TL’lik katı atık bedeli tepkiyle karşılandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polikliniklerden 50 TL'lik katı atık bedeline tepki

Aydın Belediyesi tarafından 2013 yılı Ocak ayından itibaren muayenehanesi veya polikliniği olan doktor, dişçi ve veterinerlerden talep edilen 50 TL'lik katı atık bedeli tepkiyle karşılandı. Günde birkaç kez iş yerine uğrayan veterinerler, 2 TL'lik su kullanımına karşı 52 TL fatura çıkarılması eleştirdi.

Aydın il merkezinde tartışmalara neden olan ve 10 TL'den 6,67 TL'ye katık atık bedeni tartışmalarına bir yenisi eklendi. Aydın il merkezinde muayenehanesi veya polikliniği olan doktor, dişçi ve veteriner hekimlerinin su faturalarına 2013 yılı Ocak ayından itibaren 50 TL katı atık ücreti eklendi. Özellikle gün boyu dışarıda çalışan sadece ilaç almak için iş yerlerine uğrayan veteriner hekimler, bu uygulamadan şikayetçi oldu. 2 TL'lik kullanımına karşı 52 TL su faturası ödemek zorunda kalan veteriner hekimler, çok az katı atık ürettikleri ve ücretin yüksek olduğunu gerekçe göstererek konuyu önce Tüketici Hakları'nda sonuç alamamaları halinde ise adli makamlara taşımaya hazırlanıyor.

Yılbaşından itibaren Aydın Belediyesi'nden gelen su faturalarına 50 TL eklendiğini belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, Tüketici Hakları Derneği'ne gerekli şikayetlerde bulunacaklarını, sonuç alamadıkları takdirde ise mahkemeye gideceklerini ifade etti. Veteriner hekim olduğu için Aydın'daki muayenesine sık uğramadığını daha çok Aydın'ın kırsal bölgelerinde çalıştığını ifade eden Uçmaklıoğlu, “Benim iş yerim genelde kapalı. Ayda gelen 2 TL'lik su faturama yılbaşından beri 50 TL ekleniyor. Konuyla ilgili olarak yetkililerle görüştüm. Gereki incelemeyi yapacaklarını ifade ettiler. Ancak sonuç alamadık” dedi.

DELİ DUMRUL BENZETMESİ

Aydın Belediyesi'nin vermediği hizmete karşılık aldığı 50 TL ekstra ücreti değerlendiren Uçmaklıoğlu şöyle devam etti: “Aydın Belediyesi bu konuda 'Deli Dumrul' gibi hareket ediyor. Meslektaşlarımızla ve diğer dallarda hekimlik yapan arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Önce Tüketici Hakları Derneği'ne gerekli şikayetlerde bulunacağız. Sonuç alamadığımızda ise mahkemeye gideceğiz”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber