Emniyet'e yeni TOMA

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) için mevcutlarından daha yüksek balistik koruma seviyesine sahip yeni Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) geliştirdiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'e yeni TOMA

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı Levent Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar kullanılan TOMA'ların ticari kamyon üzerine monte edilmesi nedeniyle mevcut TOMA'ların ağırlık taşıma kapasitesinin ve buna bağlı zırh korumasının da sınırlı olduğunu belirtti.

EGM'nin mevcutlarından daha yüksek balistik koruma seviyesine sahip TOMA istediğini dile getiren Şenel, şunları kaydetti:

“EGM için TOMA'yı geliştiriyoruz. Bu, yeni bir proje. Daha kalın zırh, daha yüksek ağırlık demek. Buna dayanacak da bir ticari kamyon yok. Böyle olunca biz de tüm askeri test süreçlerinden geçecek yeni TOMA geliştirmek üzere Nurol Makina ve Sanayi A.Ş'ye görev verdik. Daha kalın zırha, dolayısıyla daha yüksek balistik koruma seviyesine sahip yeni araç, seri, raftan alınacak bir ürün değil. 50 bin kilometre yol testinden balistiğe, tüm testler yapılacak. Sözleşme imzalandıktan sonra firma tarafından gerekli şartlar yerine getirildi ve 25 Şubat'ta takvim başladı. “

Şenel, EGM'nin, “Savunma Sanayii Destekleme Fonu”ndan yararlandığı projeyle, ihtiyacı olan TOMA'ların yurt içi imkanlar kullanılarak geliştirilmiş olacağına dikkati çekerek, “Bu projeyle hem EGM'nin ihtiyacını karşılamış olacağız hem de daha yüksek özellikli yeni bir sistemi, savunma sanayimize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Levent Şenel, proje çerçevesinde yeni TOMA'dan, ilk aşamada 25 adet üretilmesi ve yıl sonuna kadar EGM'ye teslim edilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber