Sağlıkçılar tiyatroda buluştu

Antalya'nın Alanya İlçesinde Trabzonlu doktor ve sağlık personelinden oluşan 7 kişilik "Grup Bilmem Ne" adlı grubun hazırlayıp sunduğu 'Kalp krizi değil, gülme krizi' adlı oyun izleyicilerden tam not aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkçılar tiyatroda buluştu

Alanya Sağlık Hizmetleri Derneği'nin (ALSADER) tıp haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikte Trabzonlu doktor ve sağlık personelinin kurduğu "Grup Bilmem Ne" isimli tiyatro ekibi Alanyalılar'ı güldürdü. 'Kalp krizi değil, gülme krizi' oyununu sergileyen ekip 176'ncı oyununu Alanyalı meslektaşlarına ve diğer davetlilere oynadı. Alanya Kültür Merkezi'nde sergilenen oyunla birlikte 120 bin kişiye ulaştıklarını ifade eden 'Grup Bilmem Ne Tiyatro Ekibi' Yönetmeni Dr. İsmet Eraydın, "Yüzlerce hikayeyi tiyatro oyununu skeç haline getirerek oynuyoruz. Yaşanmış anıları oyun haline getiriyoruz. 112 acil merkezde, sağlık merkezinde ve devlet hastanelerinde yaşanmış hasta vakalarını ele alıyoruz. Burada esas olan oyunların yaşanmış olması. Biz bunları oynadığımız zaman meslektaşlarımız 'Bunlar benimde başıma geldi' diyorlar" dedi.

Tiyatro oyununu izleyenler arasında bulunan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Başaran, bugün itibariyle sağlık alanında Avrupa'yı geçtiklerini söyledi. Türkiye'de kişi başına düşen doktor açısından da ilerleme kaydedildiğini ifade eden Dr. Başaran, "Yıllar sonra bir yaşlıya ve engelliye evine giderek hasta bakacağımız hiç aklımıza gelmezdi. Afrika'da ölümle pençeleşen insanların tedavisi için gönüllü olarak giden doktorlarımız var. Bütün bu güzellikler için şükrediyoruz" diye konuştu.

Alanya Sağlık Hizmetleri Derneği'nin (ALSADER) Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Ercan Aktürk, yeni açılan derneklerinin hizmetleri için maddi ve manevi destek beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber