Sıcaklıklar 6 ila 14 derece azalacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mart 2013 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 14 derece) olmak üzere Ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :İç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyıları, Güney Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyıları, Güney Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANİ KAR ERİMELERİ ve HEYELAN UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (heyelan, ani sel, taşkın, kar erimeleri, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber