Silifke'de arıcıları bilgilendirme toplantısı

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Arıcılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen çiftçi toplantısında Balda Pestisit Kalıntısı ve Arıcılıkta son gelişmeler hakkında çiftçilere bilgiler verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2013 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silifke'de arıcıları bilgilendirme toplantısı

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Musa Köroğlu, Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Çalıkoğlu ve arıcıların yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda; Arıcılar Derneği tarafından Kaymakam Damatlar, Orman İşletme Müdürü Arslan ve Merkez İşletme şefi Cem Çelik'e arıcılığa yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür belgesi verildi.

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, toplantıda yaptığı konuşmada, arıların sebze ve meyvelerin döllenmesi açısından çok önemli olduklarını köylerde Halk eğitim Merkezi ile beraber açtıkları kurslarla arıcıları eğittiklerini ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonunda yapılan Ana Arı Yetiştiriciliği kursuna 22 arıcının katılımının sağlandığını belirterek, arıcıların eğitimine kurs ve toplantılarla devam edileceğini söyledi.

Silifke Arıcılar Derneği Başkanı Ahmet Şen ise konuşmasında, Silifkeli arıcılarımızın ihtiyacı olan Biberiye Akasya ve Harnup fidanlarını Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dağıtılacağını belirterek, "Arıcılarımız bizim için önemli, onların her türlü ihtiyaçları için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarından Tekniker Veysel Kır tarafından Arıların Kış Bakımı, Arı Hastalık ve Zararlıları ve Bal Kodeksi hakkında bilgiler verildi.

Ruhsatsız ilaçların kullanılmaması kullanıldığı takdirde alınan örneklerde kalıntı çıkabileceği ve idari para cezası kesileceği konusunda arıcıları uyardıktan sonra arıcıların sorularına cevap verilerek toplantı bitirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber