Öğrenciler down sendromlu arkadaşları için sokak etkinliği düzenledi

Çankaya Belediyesi'nin 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' nedeniyle düzenlediği etkinlikler kapsamında Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencilerinden Axe Capoeira grubu, down sendromlu arkadaşları için gösteri düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler down sendromlu arkadaşları için sokak etkinliği düzenledi

Çankaya Belediyesi'nin 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' nedeniyle düzenlediği etkinlikler kapsamında Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencilerinden Axe Capoeira grubu, down sendromlu arkadaşları için gösteri düzenledi.

Yüksel Caddesi'nde Çankaya Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi'nin açtığı stantta afiş, pankart ve broşürlerle down sendromuna ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Stantta hazır bulunan sosyal hizmetler uzmanlarının vatandaşların sorularını tek tek yanıtladığı etkinlikte, down sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğu vurgulanarak, sendromlu çocuklar için eğitimin çok önemli olduğu belirtildi. Axe Capoeira Grubu'nun eğitmenleriyle birlikte düzenlediği Capoeira gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Dayanışma örneği sergileyen öğrenciler, dakikalarca alkışlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber