Cep kaydından kazanç sağlayan operatöre suç duyurusu

Haber Giriş : 14 Aralık 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki 18 milyon kayıt dışı cep telefonun kayıt altına alınması için verilen süre dün sona erdi. Ancak tartışmalar sürüyor. Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) kayıt süresinin 31 Aralık'a adar uzatılmasını isterken, Tüketiciler Derneği (TÜDER) ise, IMEI numarasının kaydı için başvuran tüketicilerden, yasal olmadığı halde 2 YTL hizmet bedeli alan Avea, Turkcell ve Telsim hakkında dün Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kayıt dışı telefonlarla ilgi günde bin 500 kişi şikayette bulunurken, bu kişilerin 50'si de yargı yolunu tercih etti.

Abone merkezlerinde yaşanan kuyrukları zamanın çok sıkışık olması, GSM operatörlerinin farklı kayıt yöntemleri kullanmaları, hatalı mesaj gönderilmesi ve tüketicilerin kolay yoldan ziyade yüz yüze temasla işini çözmeye çalışması neticesinde abone merkezlerinde kuyruklar oluştuğuna dikkat çeken MOBİSAD Başkanı Murat Dursun, "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve müsteşarlar ile görüşmelerimizi sıkılaştırdık. Bu süre en kötü şartlarda 31 Aralık akşamına kadar uzatılmalı" dedi.

TÜDER dava açıyor
Günde bin 500 civarı şikayet aldıklarını, bu şikayetlerin 50'sinin ise yargı yolunu tercih ettiğini belirten Tüketiciler Derneği (TÜDER) Şikayetler Komisyonu Başkanı Sevda Özgöker ise, "Bize başvuran tüketicilerimizin IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığını araştırıyoruz. Kayıtdışı cep telefonu sahipleri 5 YTL ile kayıt olmak istemediklerinde de onların Maliye Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunmaları için Cumhuriyet Başsavcılığı'na yönlendiriyoruz. Günde 50 kişi bu yolu seçiyor" dedi. Derneğe Türkiye'nin yanı sıra KKTC ve Almanya'dan bile başvuru olduğunu ifade eden Özgöker, kayıt için sürenin uzatılması gerektiğine dikkat çekti. TÜDER olarak IMEI numarasının kontrolünü ücretsiz yaptıklarını, GSM operatörlerininse yasal olmadığı halde aynı işlemi ücret karşılığında yaptıklarını vurgulayan Özgöker, "Biz de dernek olarak dün Avea, Turkcell ve Telsim hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca bu GSM operatörleri aleyhinde dava açacağız" dedi.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber