Açık Öğretim Lisesine kimler kayıt yaptırabilecekler?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Açık Lise'ye, ilköğretim okulu, ortaokul, MEB'e ve diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim okullarından ayrılanlar ve mezun olanlar, bir yükseköğretim kurumlarından ayrılanlar ve mezun olanlar ile yurtdışında öğrenim görmüş olanlar kayıt yaptırabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Aynı konudaki 1993 tarihli yönetmelik, yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmeliğe göre, Açık Lise'ye şu koşullardaki öğrenciler kayıt yaptırabilecekler:

"İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar, MEB'e ve diğer bakanlıklara bağlı orta öğretim düzeyindeki okullardan ayrılanlar ile mezun olanlar, bir yükseköğretim kurumundan ayrılanlar veya mezun olanlar, yurtdışında öğrenim görmüş olanlar, denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birini taşıyanlar."

Açık Lise'ye zihinsel engelli olanların kayıtları yapılmayacak, engeli sonradan anlaşılanların kayıtları silinecek.

Yabancı uyrukluların kayıtlarında ilgili mevzuat hükümleri uygulanacak.

Daha önceki yönetmelikte Açık Öğretim Lisesi'ne ilköğretim kurumlarını (ortaokul ve ilköğretim okulu ile bunların dengi yurtiçi ve yurtdışı okullar) bitirenler ile ortaöğretim kurumlarına bir süre devam edip ayrılanlar kayıt yaptırabiliyordu.

Açık Lise'de öğrenim görmek isteyenlerin kayıtları, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'nce belirlenen tarihler arasında yapılacak.

Açık Lise'ye kayıt için nüfus cüzdanının fotokopisi, son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf, öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve kayıt ücretinin yatırıldığına dair belgenin aslı gerekiyor.

Açık Lise'de ders geçme ve kredi sistemi uygulanacak. Program, ortak, alan ve seçmeli derslerden, öğretim yılı ise birbirinden bağımsız iki dönemden oluşacak. Öğrenciler, yapılan sınavlarda başarılı oldukları derslerin kredisini kazanacaklar.

Öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri ortaöğretim kurumlarında başarılı oldukları ortak derslerin, alan derslerinin ve seçmeli derslerin kredisini almış sayılacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber