Tedavi olamayan hasta öğrencilere Vali sahip çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi olamayan 7 yaşındaki Saadet Kurt isimli öğrenciye, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu sahip çıktı.

Şehit Çetin Deniz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yardım dağıtımına katılan Vali Nasuhbeyoğlu'nun çıkışta yolunu keserek sıkıntılarını anlatan baba Pürmüz Kurt, sara hastası olan kızının 1 yıldır devamlı baygınlık geçirdiğini ancak maddi imkansızlıklardan dolayı onu tedavi ettiremediğini söyledi. Durumu öğrenen Vali Nasuhbeyoğlu, kız öğrenci ile bir süre sohbet ederek, Vali Yardımcısı Orhan Balcı'ya gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi. Şehit Çetin Deniz İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Saadet Kurt'un tedavi olması için gerekenin yapılacağını belirten Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, gerekirse kız öğrenciyi yurt dışına göndereceğini ifade etti. Vali Nasuhbeyoğlu, "Kız öğrencimizi ilk etapta Ankara iline göndereceğim. Tedavisi Türkiye'de yapılmayacak bir hastalıksa kendisini yurt dışına yani Almanya'ya göndereceğim" dedi.

Daha sonra Valiye yaklaşan ve 6 yıldır sol ayağında damar tıkanıklığı olduğunu belirten Hakkari Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hejar Duman da (13) Vali Nasuhbeyoğlu'ndan yardım istedi. Vali Nasuhbeyoğlu, Hejar Duman'a da gerekli tedavisinin yapılması için söz verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber