Kimliğini kaybetti, 500 bin lira vergi borcu çıktı

İstanbul'da nüfus cüzdanını kaybeden Kastamonulu Yaşar Özdemir, adına açılan şirketler nedeniyle ortaya çıkan 500 bin liralık vergi borcunun silinmesi için mücadele ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2013 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimliğini kaybetti, 500 bin lira vergi borcu çıktı

Kastamonu Hanönü ilçesinde yaşayan Özdemir yaptığı açıklamada, 2007 yılında İstanbul Kadıköy Vergi Dairesi'nden aldığı tebligatta, adına kurulan şirketlerin 500 bin liralık vergi borcunun gözüktüğünü belirtti.

Çalışmak için 2004 yılında gittiği İstanbul'da, nüfus cüzdanını kaybettiğini aktaran Özdemir, Kadıköy Vergi Dairesi'ne yaptığı başvuru sonucunda, kimliğinin üzerine yeni fotoğraf yapıştırılarak, adına İstanbul, Ankara ve Kocaeli'de toptan gıda, inşaat malzemeleri, yedek parça, reklam hizmetleri ve medikal malzemeleri pazarlama şirketlerinin kurulduğunu tespit ettiğini ileri sürdü.

İşsiz olduğunu, bazen inşaatlarda çalıştığını aktaran Özdemir, ''Kaybettiğim nüfus cüzdanım, 500 bin liralık vergi cezası olarak karşıma çıktı. Kadıköy, Kastamonu ve Taşköprü cumhuriyet başsavcılıklarına, sahte kimliği kullanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum. Ayrıca, sahte kimliğe ikametgah veren muhtara, araç alım satımı ve tescili yapan şahıslar hakkında da şikayetçi oldum. 5 yıldır adliyelerde koşuşturuyorum'' ifadelerini kullandı.

Özdemir, yetkililerden yardım istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber