Meteoroloji'den yağış uyarısı - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2013 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den yağış uyarısı - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olacak yağışların; öğle saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Yağışla birlikte kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Marmara' da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer bölgelerde güneyli yönlerden, orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu' da kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Osmaniye ve İskenderun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (lokal su baskını, ani sel ve taşkın, yıldırım vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi nedeniyle Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber