KESK'ten 'mitinge davet' eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2005 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Cumartesi günü düzenleyecekleri "Demokratik Türkiye, halk için bütçe" mitingiyle ilgili olarak Kızılay'da bir basın açıklaması yaptı.

Kurtuluş, Maltepe ve Ulus'ta toplanan KESK üyeleri, basın açıklamasının yapılacağı Kızılay GİMA Alışveriş Merkezi önüne doğru yürüyüşe geçti. "Demokratik Türkiye", "Halk için bütçe", "Rantiyeye değil emekçiye bütçe" gibi sloganlar atan grup, yoğun güvenlik önlemleri altında GİMA önünde bir araya geldi. Burada KESK MYK üyesi Hasan Hayır bir açıklama yaptı. Hayır, düzenleyecekleri mitingde, sendikal örgütlenme, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı önündeki engellerin kaldırılması, demokratik bir çalışma hayatının sağlanması, baskı, sürgün ve cezaların durdurulması gibi konulara dikkat çekeceklerini belirterek kaynakların savaşa değil, eğitim, sağlık ve sosyal güvenliğe aktarılmasını isteyeceklerini ifade etti.

Siyasi iktidarın TBMM'ye sunduğu bütçe tasarısında "gelirlerin arttığını, ekonominin büyüdüğünü ve halkın hayatının iyileştiğini" iddia ettiğini hatırlatan Hayır, kamu harcamalarının yetersiz olduğunu öne sürerek, eğitim, sağlık ve diğer kamu yatırımlarına yeterli kaynak ayrılmadığını öne sürdü. Hayır, "Ben yaşananlara itiraz ediyorum" diyen herkesi 17 Aralık'ta düzenleyecekleri mitinge davet ederek yürüyüşün saat 10.00'da Hipodrom'dan başlayacağını söyledi. Grubun bir süre slogan atmasının ardından eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber