İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Aile hekimliğine geçişte muvafakat işlemlerinde değişiklik

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Aile Hekimliğine Geçişte Muvafakat İşlemleri hakkında duyuru yayımlandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mart 2013 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekimliğine geçişte muvafakat işlemlerinde değişiklik

Sayı: 99858683/

Konu: Aile hekimliğine geçişte muvafakat işlemleri

İlgi: 05/11/2012 tarihli ve B. 10.1 .HSK.0.06.00.00/000/929 sayılı yazı.

İlgi yazı ile; 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrası ve Aile Hekimliği Yönetmeliği ile Bakanlığımıza verilen yetkiye istinaden Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları teşkilatında görev yapan personelin aile hekimliği uygulamasına geçebilmesi için muvafakate ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş idi.

Bakanlık ve bağlı kuruluşlarımızın personel ihtiyacı ile sağlık hizmeti sunumuna ilişkin öncelikler yeniden değerlendirilmek suretiyle ilgi yazıdaki usul ve esaslarda değişiklik yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Bu çerçevede, ilgi yazının 3 üncü, 5 inci ve 6 ncı maddeleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve 8 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

a) “3) Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları kadrolarında çalışan aile hekimliği uzmanı hekimlerin aile hekimliğine geçişlerine muvafakat verilmiş olup bu hekimlerin aile hekimliğine başvurularında ayrıca muvafakat verilmesi aranmayacaktır. Tıp fakültesinden mezuniyeti üzerinden en az 25 yıl geçmiş diğer uzman hekimlere muvafakat verilip verilmeyeceğine kadrosunun bulunduğu kurumun teklifi üzerine ilgisine göre Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı veya Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce karar verilecektir. Bunların dışındaki uzman hekimlere ise muvafakat verilmemiştir.”

b) “5) 3359 sayılı Kanun kapsamında Devlet hizmeti yükümlüsü olarak görev yapan hekimler (aile hekimliği uzmanları dâhil), sadece kadrolarının bulunduğu ilçe sınırları içerisinde veya aynı il içerisinde olmak kaydıyla sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre kadronun bulunduğu ilçeden daha düşük gelişmişlik seviyesinde bulunan ilçe sınırları içerisinde aile hekimliği pozisyonlarına başvurarak yerleşebilecektir,”

c) “6) Aile hekimi olmak isteyen pratisyen hekimler ile aile sağlığı elemanı olarak aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen personel için ilin hizmet ihtiyacı göz önünde bulundurularak muvafakat verilip verilmeyeceğine, personelin kadrosunun bulunduğu Kuruma göre il sağlık müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü veya kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğince karar verilecektir.”

Bu yazımızın yayımı tarihinden önce ilgi yazıya göre muvafakat verilmiş olanların veya verilmiş sayılanların aile hekimliğine başlayışları yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

1. 26.03.2013 tarihli ve 34050 sayılı Aile hekimliğine geçişte muvafakat işlemleri konulu yazı

2. 05.11.2012 tarihli ve 929 sayılı Aile hekimliğine geçişte muvafakat işlemleri konulu yazıda yapılan değişiklikleri içeren yazı

3. Aile hekimliğine geçişte muvafakat işlemleri konulu 05.11.2012 tarihli ve 929 sayılı yazı (eski hali)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber