Faruk Çelik'ten 'memurlar yan gelip yatıyor' yorumu

''(Bakan Bayraktar'ın 'Memurlar yan gelip yatıyor' dediği iddiası) Ben, böyle genel bir ifadenin Sayın Bakan tarafından kullanılacağı kanaatini taşımıyorum''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Faruk Çelik'ten 'memurlar yan gelip yatıyor' yorumu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ''memurlar yan gelip yatıyor'' dediği iddialarına ilişkin, ''Ben, böyle genel bir ifadenin Sayın Bakan tarafından kullanılacağı kanaatini taşımıyorum'' dedi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'nda başladı.

Toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katılıyor.

Bakan Çelik, konfederasyon başkanlarının konuşmaların ardından, ağustos ayında memur sendikaları ile hükümet arasında yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerine şu anda gündemde olan konuların taşınmaması ve o zamana kadar bu konuların çözüme kavuşturulması yönünde talepler olduğunu belirterek, şunları söyledi:


*Rotasyon değil, dengeli hizmet sunumu

*Faruk Çelik: 161 talebi heyetle paylaşacağım

*'Yat, uzan, para kazan yok öyle bir şey'


''Bu başlıklardan ağustosa taşınacaklar olacak, yenileri de ilave olacak. Bu bir süreç. Toplu sözleşmeye konu olan konular çözüldü, toplu sözleşmeye konu olmayan ve çözülemeyen konular ağustosta ele alınmayacak diye bir şey yok. Onlar da yine ağustosta değerlendirilecek.''

Toplu sözleşmeye ilişkin süreçlerin çok daha anlamlı, çok daha verimli geçeceğine inandığını ifade eden Çelik, toplu sözleşme sürecinde alınan kararların yüzde 90 oranında uygulandığını dile getirdi. Çelik, uygulanmayanlar konuların ise yasal değişiklik gerektirenler olduğuna işaret ederek, bununla ilgili çalışmaların taraflara takdim edileceğini bildirdi.

-Kılık kıyafet yönetmeliği-

Bakan Çelik, kamuda kılık kıyafet konusunun çokça gündeme geldiğini söyledi ve bu konuda Memur-Sen'in topladığı 12 milyon 300 bin imzayı bizzat kendisinin aldığını belirtti. Çelik, şöyle devam etti:

''İlgili noktalara bu mesajınızı, toplumun mesajını bir anlamda ilettim. Türkiye normalleşme sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Ben inanıyorum ki halka dayalı, millete dayalı bir yönetim anlayışı yanında kılık kıyafet konusunda da bu ve benzer olağanüstü dönemlerde yapılan uygulamaların ortadan kalkacağı inancı içerisindeyim. Bunu da belirtmiş olayım.''

-''Memurların yan gelip yattığı-

Bakan Çelik, KESK Başkanı Lami Özgen'in ''Bakan Bayraktar, memurların yan gelip yattığını söylüyor'' sözleri üzerine, şunları kaydetti:

''Memurların yan gelip yattığı şeklindeki ifade, Sayın Bakandan duyduğunuz bir ifade değil herhalde. Nereden aldınız bilemiyorum. Sayın Bakan da bu kadar büyük hizmetlerini memurlarla görüyor. Genellemenin doğru olmayacağı, hangi amaçla, ne maksatla söylendi mi, söylenmedi mi, bizzat ben bilemiyorum. Dolayısıyla spesifik bir alanla ilgili bir değerlendirmeyi genellemek hiç doğru değil. Üstelik çok çok başarılı hizmetler yapmış bir bakan arkadaşımız. TOKİ ile ilgili değerlendirmenize ben katılmıyorum. Milyonlar, hayal edemedikleri konutlara çok cüzi taksitlerle sahibi oldu, ev sahibi oldu. Onları evlendirdik bu dönem içerisinde. Bu bence takdir edilecek bir uygulama idi. Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu süre içerisinde TOKİ Başkanı olarak çok aktif görev yaptı. Yeni Van inşa ediliyor. Yine onun başında, yeni bir il inşa ediliyor adeta. Bunlara da hakkını teslim etmek gerekiyor. Ben böyle genel bir ifadenin Sayın Bakan tarafından kullanılacağı kanaatini taşımıyorum.''

Bakan Çelik, memurlarla ilgili yapılacak düzenlemeleri aceleye getirmeye çalışmadıklarını ifade ederek, çalışma sistemlerinin şeffaflık ve güven üzerine inşa edildiğini kaydetti.

Muhabir: Fatma Can-İlkay Güder

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber