Koncuk: Türkiye'de bu başörtüsü konusu bitmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: ''Kamusal alanda insanlarımızı artık işleriyle dini inançları arasında bırakmamamız gerekiyor. Türkiye'de bu başörtüsü konusu bitmeli, istismar alanı olmaktan da çıkartılmalı''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk: Türkiye'de bu başörtüsü konusu bitmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bakan Çelik'in isteği üzerine tartışmalı konuları burada ele almayı doğru bulmadığını söyledi.

Toplantının gündeminin dün akşam kendilerine geldiğini belirten Koncuk, maddeler çok olmasa da içeriklerin geniş olduğunu ifade etti. Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Özel bir hazırlık yapma imkanı bulamadık zaman darlığından dolayı. Kamusal alanda baş örtüsü konusunun, serbest kıyafet konusunun gündemde olduğu bir gün yaşıyoruz. Elbette kamusal alanda insanlarımız artık işleriyle dini inançları arasında bırakmamamız gerekiyor. Türkiye'de bu başörtüsü konusu bitmeli, istismar alanı olmaktan da bu başörtüsü artık çıkartılmalı. Türkiye enerjisini böyle bir konuda yıllardır harcıyor. Dinimizin de yakasından düşsün, başörtüsünün yakasından da düşsün diyoruz.''

-''Burada da sorumluluk hükümetindir''-

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de toplu sözleşme döneminde, sadece Memur-Sen'in değil bütün konfederasyonların mali, sosyal, demokratik, özlük ve siyasi haklarını içeren talepleri bir araya getirerek oluşturduğu 161 başlığın ortaya çıktığını söyledi.

Özlük, demokratik ve siyasi hakların kendilerinin ısrarı olduğunu savunan Özgen, ''Bunlara yönelik birçok değerlendirme yapıldı. Ancak şu ana kadar herhangi bir düzenleme yapılmadı. Bu düzenlemeyi siz kendi değerlendirmenizde 'inşallah bu sorunlar çözülür' dediniz ama biz de diyoruz ki 'yıllardır karşı karşıya kaldığımız bu sorunları bu saatten sonra inşallaha, maşallaha bırakmamamız gerektiğini' düşünüyoruz'' diye konuştu.

Yasal değişiklik beklemeyen bütün düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğine dikkati çeken Özgen, ''Burada da sorumluluk hükümetindir, Bakanlar Kurulu'nundur'' dedi.

Özgen de toplantıya ilişkin gündem maddelerinin kendilerine dün gece gönderilmesini eleştirerek, ''Önerilerin dün gece bize gönderilmesi aslında bu konuda yapılmak istenilen değişikliklerin birazcık aceleye getirilip, kotarılmak istenildiğini düşünüyoruz. Çünkü bu konuda son 3 gündür birçok basın kuruluşu 657'e ilişkin birçok şeyi söylüyor, tartışıyor'' ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ''Memurların yan gelip yattığını'' söylediğini iddia eden Özgen, şunları kaydetti:

''Bakan olarak, buna hakkı olmadığını, burada kamuoyunda ifade etmek istiyorum. İkinci husus, memurlar hiçbir zaman yan gelip yatmıyor. Elbette dünden bugüne, bugün de siyasi iradeden destek alan, yan gelip yatan çok özel ayrıcalıklı memurlar vardır. Ancak bunlar Türkiye'nin 4 bir ilinde, kırsal kesimlerde, köylerde çalışan öğretmeninden, sağlık çalışanından, mühendisinden tutun birçok alanda çalışmak zorunda kalan kamu çalışanı yan gelip yatmıyor. İşinin başındadır. İş üretiyor, hizmet üretiyor. Gerçekten artık Bakanlar Kurulu'nun değişik mensuplarının kamu çalışanlarına yönelik böylesi şeyleri söylenmesi bizim için kabul edilebilir bir şey değildir. Sayın Bakan eğer kamu çalışanlarının yan gelip yattığını halen iddia ediyorsa Türkiye'nin coğrafi koşullarını, iklim koşullarını göz önünde bulundurmadan yaptığı TOKİ projelerinin vatandaşa neye mal olduğunu lütfen görsün. Kendisi biraz daha çalışmak zorunda kalsın, yan gelip yatmasın.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber