Cezaevi'ndeki şüpheli ölüme soruşturma

OSMANİYE C Tipi Cezaevi'nde hırsızlık suçundan yatan hükümlü 20 yaşındaki İnan Duman'ın ölümü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli bulunarak, soruşturma açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mart 2013 15:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Cezaevi'ndeki şüpheli ölüme soruşturma

Koğuştaki ranzaya bağladığı çarşafla intihar ettiği belirtilen hükümlünün ağabeyi 30 yaşındaki Hüseyin Duman, kardeşinin ölümünün intihar olmadığını savundu.

Kardeşinin bir hırsızlık olayına karıştığı için 9 ay ceza aldığını ve Osmaniye C Tipi Cezaevi'nde yattığını belirten Hüseyin Duman, "Biz intihar olarak biliyoruz ama bu intihar değil. Sadece boyun kenarı değil, boyun altları, omuzları ve kasıklarında da morluklar vardı" dedi. Cezaevi yetkililerinin açıklama yapmasını istediklerini belirten Duman, kardeşinin 5 aydır cezaevinde bulunduğu belirterek, kardeşinin intihar edecek biri olmadığını söyledi.

İnan Duman'ın kuzeni 24 yaşındaki Muzaffer Şenpınar ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Dün gece saat 01.30 sularında eve gelen polisler, İnan'ın küçük kardeşi Sinan Duman'ı götürüyorlar, 'Ağabeyin intihar etti, öldü' diyorlar. Sabahta biz gittik, otopsi sonrası cenazeyi aldık. Merhumun her tarafı mosmordu. Koltuk altlarında ve hayalarında morluklar vardı. Bir de kolunda iki tane serum izi vardı. Yani, bu olay aynı gece olduysa, ölmüş insana neden serum takılsın. Kollarında da büyük kesikler vardı. İntihar ettiğine inanmıyoruz. Bu konuda da şikayetçi olacağız."

Cezaevi yönetimi tarafından intihar ederek öldüğü belirtilen Duman'ın cenazesi, sabah saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Başmahalle 1017 sokaktaki baba evine getirildi. Yakınlarının gözyaşları arasında karşılanan cenaze, evin önünde okunan duaların ardından Belediye Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber