Lapseki bağlantı yolunda kritik yıkım

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan ve köylerle ulaşımı sağlayan çevre yolu köprüsü, dar olduğu ve depreme dayanıksızlığı sesebiyle yıkıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lapseki bağlantı yolunda kritik yıkım

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan ve köylerle ulaşımı sağlayan çevre yolu köprüsü, dar olduğu ve depreme dayanıksızlığı sesebiyle yıkıldı. Yıkılan köprünün yerine yenisi yapılacağı bildirildi.

Lapseki Sağlık Ocağı üzerinde bulunan ikinci köprünün de inşaatının tamamlanmaması nedeniyle Bursa- Çanakkale arasındaki ulaşım sadece karayolu üzerinde bulunan Çınarlıdere köprüsünden yapılabiliyor. Sürücüler, ilçeden geçen karayolunda bulunan ve tek ulaşım köprüsü kalan Çınarlıdere köprüsündeki olası bir kazada araç trafiğinin kilitleneceğini ve Bursa- Çanakkale ulaşımının kesintiye uğrayacağını söylediler. Diğer iki köprünün de aynı anda yıkılıp yenisinin inşaata başlanmasının sakıncalı bir durum oluşturduğunu belirten çevre sakinleri, "Allah korusun, tek köprü karayollarının ulaşımının sağlandığı köprü. Eğer o da bir şekilde tıkanırsa Güney Marmara'da ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanır. Köprü inşaatları ivedilikle bitirilmeli" diye konuştular.

İlçedeki sel felaketlerini önlemeye yönelik başlatılan çalışmalarda firma yetkilileri, Marmara Caddesi üzerinde bulunan Çayağızı Köprünsün yapımının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Beş milyon lirayı bulacak köprü inşası projesinde çevre yolu köprüsü inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber