Sanko öğrencileri fizikte rakipsiz

Özel Sanko Liseleri, "TÜBİTAK 44.Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda" Mersin Bölge Finalinden birincilik ödülleriyle döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanko öğrencileri fizikte rakipsiz

Fizik dalında 5 proje ile okullarını temsil eden öğrenciler, hazırladıkları projelerle birincilik ve üçüncülük ödülleri almaya hak kazandı.

Nevra Erleblebici ve Melike Ecem Erbaş, 'Toprak Kaynaklı Isı Pompası' adlı soğuk ve sıcak günlerde havayı yoğunlaştırarak havadan su elde etme yönetimin uygulanabilirliğini ve verimini anlattıkları projeleri ile fizik dalında bölge birincisi oldu.

Aynı kategoride Nihat Furkan Eratılgan ve Muhammet Enes Özsaygılı adlı öğrenciler de 'Isı Kazanım İstasyonu' projeleri ile bölge birincisi olmayı başardı. Öğrenciler bu projelerinde, işleyişinde sıcak su kullanan fabrikalarda kullanım sonrası kanalizasyona dökülen yüksek ısılı suyun, ısısının termal transferle geri kazanılması ve bu yolla enerji tasarrufu sağlanabileceğini gösterdi.

Kaan Fadıloğlu ve Nuri Çapkur'un kesişen aynalardaki görüntü sayısını veren formülün yetersiz olduğunu deneyler ve gözlemlerle ispatlayarak, eksik durumlar için yeni çözümler sundukları 'Kesişen Aynalarda Görüntü Sayısı' adlı projeleri ise bölge üçüncülüğü elde etti.

Danışman öğretmenleri Şerif Özer, Ahmet Acar ve Hasan Gökhan Aslan rehberliğinde, bin 119 projenin katıldığı Mersin Bölge Finallerinde 183 fizik projesi arasından sundukları projeleri ile bölge birinciliği alan öğrenciler, Ankara'da yapılacak finalde yarışmaya hak kazandı.

Özel Sanko Liseleri Müdürü Savaş Bektaşoğlu, okullarında bulunan yüksek donanımlı laboratuvarlarda öğrendiği teoriyi uygulama imkanı bulan öğrencilerin yenilenebilir enerji üretimi ağırlıklı projeleri ile bunu gösterdiklerini belirtti.

Bektaşoğlu, birçok projeyi geride bırakarak başarılı çalışmaları ile fark yaratan öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber