TCDD danışmanlık şirketi kuruyor

TCDD Genel Müdürü Karaman, gelişmekte olan ülkelerde müşavirlik ve proje işlerinin üstlenilmesi amacıyla Demiryolu Proje ve Danışmanlık Şirketi kurma kararı aldıklarını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Konya-Eskişehir hattında incelemelerde bulundu. YHT ile Ankara'dan Eskişehir'e gelen Karaman, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'i ziyaret etti.

Daha sonra Eskişehir'in tarihi merkezlerinden Odunpazarı'nı gezen Karaman ve beraberindekiler YHT ile Konya'ya gitti. Karaman, trende gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir-Konya YHT hattının mevcut hatlara 10 kilometrelik bir bölümün ilave edilmesiyle hizmete açıldığını belirtti.

Demiryollarının serbestleşmesini öngören kanunun da çıkmak üzere olduğunu dile getiren Karaman, kanun yürürlüğe girdikten 5 yıl sonra TCDD'nin kar eden bir kuruluş olmasının hedeflendiğini ifade etti.

Serbestleşmenin ardından özel sektörün öncelikle yük taşıma işine gireceğini tahmin ettiklerini dile getiren Karaman, yapımı devam eden hatların 2018'de tamamlanmasının ardından özel sektörün yolcu taşıma işine de gireceğini düşündüklerini söyledi.

2020 yılına kadar dünyada 1 trilyon dolarlık yatırım yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Karaman, Türkiye'nin de bundan pay alması gerektiğini işaret etti. Karaman, bu amaçla gelişmekte olan ülkelerde müşavirlik ve proje işlerinin üstlenilmesi amacıyla Demiryolu Proje ve Danışmanlık Şirketi kurma kararı alarak, Kalkınma Bakanlığı'nın onayına sunduklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber