Öğretmenden 300 TL isteyen devlet 600 lira borçlu çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci gelmediği için yapılamayan ek dersin ücreti 300 TL'yi öğretmenden geri istedi. Öğretmen mahkemede haklı çıkınca devlet 600 lira borçlu çıktı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Mart 2013 00:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Öğretmenden 300 TL isteyen devlet 600 lira borçlu çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi'nde görev yapan Kimya Öğretmeni Ş. Ş.'den ödediği 3 aylık ek ders ücretlerini geri istedi. Gerekçe olarak derslere hiçbir öğrencinin gelmemesi gösterildi. Öğretmen istenilen yaklaşık 300 TL'yi geri vermeyi reddetti. Avukatı Ahmet Başbey aracılığıyla idare Mahkemesi'ne dava açtı. Ders vermek için tam zamanında görevinin başında olmasına rağmen öğrencilerin gelmediğini belirterek, sorumluluğun kendisine yıkılamayacağım savundu.

“ÖĞRENCİ GELMEDİ”

Davada, Bakanlık savunma yapmadı. Öğrenci olmamasının öğretmenden kaynaklı bir sorun olmadığını değerlendiren mahkeme kararında şöyle denildi: "Fiilen ek ders yapılmadığı davacı öğretmenin beyanıyla da sabittir. Ancak bu öğretmenin kusuru değildir. Bu nedenle de öğretmenin ücretinin ödenmesi gerekir. " Bakanlığın, "fiili olarak ders işlenmezse ek ders ücreti ödenmeyeceği" yönünde 7 yıl önce yayımladığı genelge böylece hukuken geçersiz oldu.

Mahkeme ayrıca dava masraflarım da idareye bıraktı. Yaklaşık 300 TL'lik ek ders ücretini ödemek istemeyen devlet, şimdi öğretmene 63 TL yargılama gideri ve 550 TL avukat ücreti olmak üzere toplam 613 TL ücret ödeyecek.

Sultan UÇAR

Memurlar.net tarafından yapılan ilgili haberimiz ve mahkeme kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber