Ticari kredide 'eş rızası' kalktı

İŞADAMLARINI boşanmanın eşiğine getirdi” eleştirilerinin hedefi olan “eş rızası” uygulaması ticari kredilerde kaldırıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mart 2013 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ticari kredide 'eş rızası' kalktı

Meclis'te dün gece kabul edilen torba yasa ile “eş rızası” sadece tüketici, konut ve araç gibi kişisel kredilerde aranacak. yasayla getirilen bazı yenilikler şöyle:

* Yolcuların, gümrük mevzuatına göre kişisel ve hediyelik eşya kapsamı dışında olup beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan ya da başkasına ait olduğu halde kendi eşyasıymış gibi gösterdikleri eşyanın gümrük vergileri, 2 kat olarak alınacak ve eşya sahibine teslim edilecek.

* Kaçak akaryakıt ya kamu kurumlarına bedelsiz tahsis edilerek ya da satışı yapılarak tasfiye edilecek.

*Kaçak akaryakıt, tütün, etil alkol, metanol ve alkollü içki kaçıran, boru hatlarından alınan ürünleri satan, satın alan, taşıyan veya saklayan kişiye, 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası verilecek.

* Ambalajlarında taklit bandrol, etiket, hologram, pul, damga veya benzeri işaretleri taşıyan tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkileri üreten veya yurda sokanlar 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

* THY uçak alımında gümrük vergisinden muaf olacak.

* Yükümlülüklerini yerine getirmeyen oda, borsa ve birlik personeli, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca geçici olarak görevden uzaklaştırılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber