Nazilli'de içkili yer tartışması

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde faaliyet gösteren bar ve meyhane sahipleri, eski Sanayi Sitesi'nde bulunan Barlar Sokağı'nın kaldırılarak içkili yerlerin ilçe dışına taşınmak istenmesine tepki gösterdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mart 2013 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nazilli'de içkili yer tartışması

Belediye tarafından Mergen Köprüsü yakınlarında yapılan yeni siteye taşınmayacaklarını belirten işletmeciler, o bölge sınırlarındaki Muammer Aksoy Mahallesi sakinleri tarafından tehdit edildiklerini öne sürerken, "Can güvenliğimizi kim sağlayacak?" diye sordu.

Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, göreve gelmeden önce seçim vaatleri arasında yer alan ilçe içindeki bar ve içkili yerleri kaldırmak için geçen mayıs ayında çalışma başlattı. İlçe dışındaki Mergen Köprüsü yakınlarındaki 3 bin metrekarelik alana, 1.5 milyon lira harcanarak, 20 işyerinden oluşan Barlar Sokağı Sitesi yaptırıldı. İnşaatı geçen Şubat ayında biten, çevre düzenlemesi süren Barlar Sokağı Sitesi'ne eski Sanayi Sitesi'ndeki bar ve meyhanelerin taşınmasına karar verildi.

Belediyenin bu kararı bar sahipleri ile içkili yerlerin taşınılması düşünülen bölge sınırlarında kalan Muammer Aksoy Mahallesi sakinlerinin tepkisini çekti. Belediye eski Sanayi Sitesi'ndeki 13 içkili mekanı, gürültü kirliliğine neden oldukları ve çevre sakinlerinin şikayeti nedeniyle taşımakta kararlı olduğunu belirtti. Bar ve meyhane sahipleri 1 Nisan'da kura çekimleri yapılacak Barlar Sokağı Sitesi'ndeki yeni yere taşınmak istemediklerini belirtti.

"CAN GÜVENLİĞİMİZİ KİM KORUYACAK?"

Kura çekimine katılmayacaklarını belirten bar işletmecilerinden Orhan Aslan, kendilerine gösterilen yeni yerin bölge sınırları içindeki Muammer Aksoy Mahallesi sakinleri nedeniyle taşınmak istemediklerini söyledi. Aslan, "Mahalleli, barların mahallelerine taşınmasını istemiyor. Taşındığımız takdirde işyerimize zarar vereceklerini söylediler. İşyerimize kadar gelip, bu konudaki tepkilerini dile getiren yazı dağıttılar. Oraya gidersek, can ve mal güvenliğimizi kim koruyacak?" dedi.

ÇİFTE STANDART İDDİASI

Barlar Sokağı'ndaki 13 işletmenin her birinde en az 15 kişinin çalıştığını belirten Orhan Aslan, "Devlete vergimizi veriyor, istihdam yaratıyoruz. Sadece, kadın çalıştıran içkili mekanlar, ilçe dışına taşınmak isteniyor. Diğerlerinin faaliyetlerini sürdürebileceklerini öğrendik. Bu çifte standart. Madem öyle, tüm içkili yerleri bir araya toplasınlar. Çoğumuz, işyerlerinde kısa süre önce tadilat yaptırmıştık. Yıllık kiralarımızı da peşin ödedik, bu masraflarımız boşa mı gitsin?" diye konuştu.

Yeni Sanayi Sitesi yakınındaki Galericiler Sitesi'nin kendilerine tahsis edilmesini isteyen içki mekan sahipleri, yeni yapılan Barlar Sokağı Sitesi'nin de galericilere verilerek değerlendirilmesini istedi.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Muammer Aksoy Mahallesi Muhtarı Muhittin Aydın, bar ve içkili yerlerin mahallerine taşınmaması için 2 binin üzerinde imza topladıklarını anlattı. Muhtar Aydın, "Barların mahallemize taşınmasına edemeyiz. Şayet taşınacak olursa burada meydana gelecek olayların önüne geçemeyiz. Yeşilyurt Mahallesi sakinleri de bize destek veriyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber