Iğdır'da kitap okuma yarışması

Iğdır'da düzenlenen kitap okuma yarışmasına 48 okuldan 700 öğrenci katıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2013 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Iğdır'da kitap okuma yarışması

Iğdır'da düzenlenen kitap okuma yarışmasına 48 okuldan 700 öğrenci katıldı.

Iğdır'da, özel bir ilkokulun, '2. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması' yoğun ilgi gördü. İl genelinde 48 ilköğretim okuldan 700 öğrencinin katıldığı yarışmada 60 soru soruldu.

Okul Müdürü Medeni Altan yaptığı konuşmasında, geleneksel olarak düzenledikleri kitap okuma yarışmasında ki ilginin memnuniyet verdiğini belirtti. Altan, "100 temel eserden belirlediğimiz iki eser 30 gün içerisinde okunarak, bu kitaplar üzerinden öğrencileri sınav yaptık. Bu yarışmadaki amacımız öğrencilere kitap sevgisini aşılamak, okumayı sevdirmek. Kitap okuma aynı zamanda stresi azaltır, zihni açar ve insana önemli faydalar sağlıyor. Bizde bu düşünce ile böyle bir yarışma düzenledik" dedi.

Bu çalışmanın ikincisini düzenlediklerini ve geleneksel hale getirmeyi planladıklarını anlatan Altan, "İl genelinde 700 öğrencimiz başvuruda bulundu. 100 temel eserden belirlenen iki kitap üzerinden 60 soru hazırladık ve öğrencilerimizi sınava tabi tuttuk. Yaptığımız bu sınav sonucunda ilk 50'ye giren öğrencilerimize, okuluna ve öğretmenlerine çeşitli ödüller vererek onların kitap okuma hevesini arttırmayı planlıyoruz. Okul olarak bu çalışmamızın başarılı olması için, emek verdik. Öğrencilerimiz başarılı olursa bu bizi mutlu edecek. Bugün sınav yaptık önümüzdeki günlerde bu sınavda dereceye giren öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çeşitli hediyeler vereceğiz" şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Bekir İlim ise,

"Bu tür yapılan etkinlikler çocuklarımıza okumayı aşılıyor. Bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını istiyoruz emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber