Çankırı Belediyesi 18 ayda 18 proje çalışmaları

Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen "18 Ayda 18 Proje" kapsamında Esentepe Köprüsü ve Acı Çay Koruma projesi hayata geçirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2013 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankırı Belediyesi 18 ayda 18 proje çalışmaları

Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen "18 Ayda 18 Proje" kapsamında Esentepe Köprüsü ve Acı Çay Koruma projesi hayata geçirildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nun ufkunu açacak ve modern bir kent vizyonuna kavuşturacak olan projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Çankırı'nın doğusundan geçen Acı Çay yatağı üzerinde bulunan Esentepe Köprüsü, taşıyıcı ayaklarındaki deformasyon ve zemin oturması nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Yeni köprü yenileme ve çay koruma projesi yapım protokolünü imzaladık. Çankırı'mıza hayırlı olsun" dedi.

Esentepe Köprüsü'nün ekonomik ömrünü doldurduğunu ifade eden Dinç, projeyi belediye olarak hazırlayıp, DSİ'ye teslim ettiklerini aktardı. Müteahhide yer tesliminin yapıldığını anlatan Dinç, "Hem Esentepe Mahallesi hem Tuz Mağarası yolu hem de bölge köylerine ulaşımı sağlayan bu önemli köprünün ve Acı Çay ıslahının yapılıyor olması son derece önemli. Yıllardır üzerinde durduğumuz ve önemsediğimiz bu projeyi de hayata geçiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber