İller Bankasından, memurlar.net'teki haber için açıklama

İller Bankası yönetimi, zamanında ulaşmayan evraklardan dolayı yaşanan mağduriyetler için bir çözüm yoluna gitmeyeceğini açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İller Bankasından, memurlar.net'teki haber için açıklama

Bugün yayınlamış olduğumuz haberde, İller Bankası uzman yardımcısı alımında yaşanan soruna dikkat çekmiştik. Haberde, başvuru evraklarını PTT kargo yoluyla gönderen bazı adayların evraklarının zamanında İller Bankasına ulaşmamış olmasından dolayı adayların mağdur edildiğine dikkat çekmiştik. Haberde, adaylardan kaynaklanmayan sorunun çözümünde kamu kurumlarının insiyatif alması gerektiğini belirtmiştik.

Haber sonrasında İller Bankası yönetimi bir açıklama gönderdi ve ilan metninde yer alan ifadeleri tekrarladı. Açıklamada özetle şu husus belirtildi: "Bankamız Web sayfasında Uzman Yardımcılığı ve Teknik Uzman Yardımcılığı için başvuruların 05.03.2013 - 20.03.2013 tarihleri arasında yapılacağı belirtilmiş, 20.0.3.2013 tarihi mesai bitiminden sonra yapılacak başvuruların dikkate alınmayacağı bildirilmiştir. "

Banka yönetiminin gönderdiği açıklamada ayrıca, kendilerinden kaynaklanan bir eksikliğin bulunmadığı belirtildi. Gönderilen açıklamanın sonuç bölümü şu şekildedir: "Sonuç olarak; Bankamıza PTT aracılığı ile başvuruda bulunan adaylardan sadece 26 adet adayın başvuru evrakları 20.03.2013 tarihinden sonraki günlerde Bankamıza ulaşmıştır. Dolayısıyla www.memurlar.net web sayfasında yer alanda haberde belirtildiği şekilde Bankamızdan kaynaklanan herhangi bir eksiklik sözkonusu değildir. "

Bu açıklamada göstermektedirki, İller Bankası ilan metninde yer alan kuralı aynen uygulayacaktır. Sorunun nedeni olan PTT'nin zaten bir şey yapabilme yetkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle, mağdur olan adayların bugün yayınlamış olduğumuz mahkeme kararında olduğu üzere, dava açması gerekmektedir. Yaşanan sorunda adayların bir kusuru olmadığı için, Ankara İdare Mahkemesi nezdinde açılacak davaların olumlu sonuçlanacağını düşünmekteyiz.


BAŞVURU EVRAKI ULAŞMAYAN ÜYELERİMİZİN YORUMLARI

Garip38

arkadaşlar, ben aps/kurye ile evraklarımı 18 mart 2013 pazartesi günü postaya verdim.evraklarımın zamanında gitmediğini iller bankasının internet sitesinde görünce, bana verilen barkod numarası ile postamı internetten kontrol ettim. benim evraklarım, 19 mart 2013 salı sabahı ankara'ya varmış.ptt.ankara içinde iki günde benim evraklarımı iller bankasına götürememiş? ptt. çalışanları her gün iş yavaşlatması yapıyorlar galiba. ben devletin resmi ptt. kuruluşuna güvenmeyip de kime güveneceğim. bu çağda şehir içinde iki günde postayı yerine götüremeyen bir ptt. teşkilatını ve yöneticilerini önce allah'a sonra, adalete havale ediyorum.

bumy440

14.03.2013 te verdiğim aps ile gönderdiğim evrak tam 7 gün sonra kuruma ulaşıyor. 1.kabul edildi - adıyaman(kahta) 14/03/2013 15:08:57 6.teslim edildi - ankara(ankara p.i.m./ankara p.i.m.) 21/03/2013 13:16:31

aftet0

Ben son başvuru tarihinden 2 gün önce Ankara Beşevler'den PTT ile gönderdim. İki adımlık yerden zamanında ulaşmamış. İller bankası desen internet sitesinden tutun, herşeyine kadar facia..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber