Hekime şiddet tepkisine farklı eylem

Hekime şiddet eylemlerinin devam etmesi ve faillerin bulunamadığından yakınan sağlık temsilcileri, İzmir’de bu kez farklı bir eylem tarzı gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hekime şiddet tepkisine farklı eylem

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda görevli üç hekimin fiziki ve sözlü saldırıya uğramasının ardından harekete geçen hekimler saldırganların olayın ardından serbest bırakılmasının ardından tepkili.

Hekimler, kendilerine ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla yeni bir yöntem uygulamaya başladı. Buna göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan hekimler, hastalardan, 'hekimlere yönelik şiddeti kınadığı ve şiddete karşı oldukları' yönünde onay almaya başladı.

Hastalara imzalatılan onay kağıdında, önce hekimlerin beyanı yeralıyor. Ardından hastaların, şiddeti kınadıklarına dair beyanı bulunuyor. Hastalar bu kağıdı imzaladıktan sonra hekimler tarafından tedavi altına alınmaya başlanıyor.

Bilgilendirme forumunda, hekimlerin 'Ben, etmiş olduğum meslek yeminimle sizin doktorunuz olarak sağlık hizmeti vermek üzere burada, olmam gereken yerdeyim. Ancak hem burada hem ülkenin dört bir yanındaki tüm sağlık kurumlarında biz hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına sözel ve fiziksel şiddet uygulandığını bir kez daha duyurmak istiyorum. Hergün bir yenisini daha duyduğum, gördüğüm hiçbir sebeple onaylanamaz şiddet olaylarını hem tanığı olarak hem öznesi olarak kınadığımı bildiriyorum. İnsana ve hayata verdiğim önem, duyduğum saygı ile tüm bilgimi ve deneyimlerimi ortaya koyarak, her gün hastalarım için burada olmaya devam edeceğim” beyanı yeralıyor.

Hekimlerin beyanının ardından ise hasta ve hasta yakınlarının, “Ben hastanız olarak, şiddetin her türlüsüne karşı, bugün de yarın da yanınızda olduğumu beyan ediyorum” şeklindeki ibaresi yer alıyor. İşte hasta ve hasta yakınlarına bu kısım imzalatılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber