Çankırı'da öğrencilere vize haftasında çay bedava

Çankırı'daki bir kafede vize haftasında ders çalışan üniversite öğrencilerinden çay ücreti alınmıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankırı'da öğrencilere vize haftasında çay bedava

Çankırı'da bir kafe sahibinin başlattığı uygulamayla, vize haftasında kafede ders çalışan üniversite öğrencilerinden çay ücreti alınmıyor. Üniversite okumanın zorluklarını bildiğini ifade eden kafe sahibi Fırat Çağlar, kafenin genel müşteri kitlesinin üniversite öğrencileri olduğunu ve öğrencilere bu projeyle katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kafenin camına 'Ders çalışana, çay bedava' yazan Fırat Çalar, üniversite öğrencilerine küçük bir katkıda bulunmak için yola çıktıklarını belirterek, uygulamanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini vurguladı. Fırat, "Biz bu öğrenciler sayesinde burada ekmek paramızı kazanıyoruz. Bu arkadaşlarımızın geleceğini belirleyecek sınavlarında hiçbir engel yaşamamaları lazım. Bizde bunun için böyle bir projeyi uygulamaya koyduk. Bize maddi külfeti var ama manevi getirisinin daha fazla olacağı kanaatindeyim. Ben üniversite okumadım ama bu kardeşlerin okuyabilmesi için elimden geleni yapmaya razıyım" diye konuştu.

Kafe müşterilerinden Mediha Başaran da uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, "Bu uygulamayı tabi ki çok beğendik. Zaten alışkındık, genelde bu kafe de böyle uygulamalar yapılıyor. Öğrencilere çok destek sağlıyorlar, bizim için çok iyi oldu" dedi.

Çankırı'da sosyal mekan sıkıntısı yaşadıklarını aktaran kafe müşterilerinden Aziz Güneri ise kafenin sınavlara çalışabilmek için uygun bir ortam olduğunu belirtti.

Güneri, "Buraya gelip ders çalışıyoruz. Sınav vakti de ödevlerimizi burada yapıyoruz. Bedava çay dağıtılıyor öğrencilere. Bu final vaktinde de olsa çok iyi olur. Ortam öğrenciler için çok iyi, çünkü hep bir arada ders çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber