R.Ç. davasında arbede

Diyarbakır'da eş cinsel olduğu gerekçesiyle babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü iddia edilen R.Ç.davasının 4.duruşmasında arbede yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
R.Ç. davasında arbede

Edinilen bilgilere göre, bugün Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan R.Ç. davasının 4. duruşması öncesi, duruşmaya müdahil olarak katılmak isteyen LGBT Aileleri İstanbul Grubu'na (LİSTAG), R.Ç'nin ailesi karşı çıktı. Çıkan arbedede LİSTAG grubu üyeleri dışarı çıkartıldı. Mahkemenin müdahil olma taleplerini kabul ettiğini ancak ailenin buna rağmen kendilerine saldırıda bulunduklarını savunan LİSTAG üyeleri, mahkemenin bitimine kadar Diyarbakır Adalet Sarayı önünde bekledi. LİSTAG üyeleri duruşmanın bitiminde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını LİSTAG Grubu adına Günseli Dum okudu. Nefretin dili ve sınıfının olmadığını belirten Dum, eş cinsel, biseksüel ve translara yöneltilen şiddetin evde, sokakta, okulda ve toplumun her kesiminde küçük yaşta verilen eğitimin bir sonucu olduğunu savundu. Homofobi ve transfobinin töresel ya da yöresel olmadığını aktaran Dum, gelişmiş şehirlerin göbeğinde de bu tür cinayetlerin olabildiğini iddia etti.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağılırken, duruşmanın 30 Nisan 2013 tarihine ertelendiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber