Öğrenciler teknoloji bağımlısı!

Çocuklar için tehlike zili çalıyor. A&G araştırma şirketinin 35 ilde yaptığı araştırma sonucuna göre öğrenciler hafta içi günde 2.5, hafta sonu ise 3.5 saatlerini telefon, bilgisayar ve oyun konsollarının başında geçiriyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler teknoloji bağımlısı!

Günümüz çocukları teknoloji bağımlısı oldu... Araştırma şirketi A&G 35 ilde 140 mahalle ve köyde yaptığı araştırma sonucu ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin teknoloji bağımlısı olduğunu ortaya çıkardı. Çocuklar hafta içi her gün 2.5, haftasonu ise 3.5 saatini cep telefonu, bilgisayar, tablet ve oyun konsolların başında geçiriyor. Öğretmenlerin yüzde 87.6'sı teknolojik cihazların dersleri olumsuz etkilediğini düşünüyor

İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Diyarbakır, Adana, Batman, Trabzon, Kocaeli gibi illerde 2 bin 510 veli ve 504 öğretmenin dahil olduğu araştırmadan çıkan sonuçlar şöyle:

- Çocuklar hafta içi internet, oyun konsolları gibi teknolojik aletlerin başında 2.5 saat geçiriyor. Hafta sonu teknoloji başında geçirilen süre ise 3,5 saat.

- Velillerin yüzde 50'si teknolojik aletlerin çocuğun derslerini olumsuz yönde etkilediğini düşünüyor.

- Öğretmenlerİn yüzde 80.1'ine göre teknoloji çocukların psikolojisi ve ruh sağlığını olumsuz etkiliyor.

3 SAATTEN FAZLA

İLKOKUL, ortaokul ve lisede öğrenim gören çocukların %45,4'ü, lise öğrencilerinin ise yüzde 59.1'i hafta sonu bir günde 3 saatten fazla teknoloji başında vakit geçiriyor. A&G'nin sahibi Adil Gür, "TBMM de bu sorunu görmüş olmalı ki bir komisyon oluşturdu" dedi.

DERS ENDİŞESİ

- Çocuğu ilkokulda olan velilerin yüzde 46'sı

- Ortaokulda olan velilerin yüzde 50'si

- Lisede olan velilerin yüzde 55.8'si teknoloji başında geçen vaktin dersleri olumsuz etkile-diğini düşünüyor.

EĞİTİMLİ VELİLER MEMNUN

Velilerin eğitim seviyesi yükseldiğinde de teknolojinin dersleri olumlu etkilediğini düşünenlerin oranında artış var. Eğitim seviyesi ilkokul ve daha düşük olan velilerin yüzde 54.1'i, lise mezunu olan velilerin yüzde 48.5'i, üniversite mezunu olan velilerin yüzde 40.6'sı internet başında geçen vaktin dersleri olumsuz etkilediğini düşünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber