Öğretmen ve öğrencilere 62 bin 800 tablet dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar öğrenci ve öğretmenlere 62 bin 800 adet tablet dağıtıldığını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 10:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmen ve öğrencilere 62 bin 800 tablet dağıtıldı

Bilişim teknolojisi araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımı için temel eğitim ve ortaöğretim okullarındaki;

· tüm dersliklere etkileşimli tahta ve internet altyapısı,

· her okula çok amaçlı doküman kamera ve fotokopi makinesi,

· her öğretmene ve 5. sınıftan 12. sınıfa kadar eğitim kademesinde yer alan tüm öğrencilerimize tablet bilgisayar seti dağıtımını

Sağlayacak olan Eğitimde FATİH Projesi (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi), gerek kapsamı gerekse hitap ettiği kesim itibariyle dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen eğitim projeleri arasında yer almaktadır.

22 Kasım 2010 tarihinde Bakanlığımız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında yapılan protokolle başlatılan Proje kapsamında bugüne kadar,

· meslek liseleri hariç tüm lise türlerinin sınıflarının tamamına 85.000 adet akıllı tahta yerleştirilmiş, bu okullarımız için altyapı ihaleleri tamamlanmış,

· öğrenci ve öğretmenlere 62.800 adet tablet dağıtılmış,

· 81 ilimize 110 adet uzaktan eğitim merkezi kurulmuştur.

Sadece bir donanım projesi olmayan FATİH Projesiyle, kamunun alım gücü kullanılarak bilişim teknolojilerinin yerlileştirmesi ve teknoloji transferi hedeflenmektedir. Bu Proje sayesinde ülkemizin bilgi işlem teknolojileri alanında bir üretim üssü haline gelmesi, yerlilik oranı yüksek bilgi işlem teknolojisi araçları üretilmesi ve tüm dünyaya ihraç edilmesi, başta eğitim sektörü olmak üzere tüm sektörlerde yazılım geliştirilmesi mümkün hale gelecektir.

Eğitimde FATİH Projesi 21. yüzyıl vatandaşlığı becerileri olarak tarif edilen teknoloji kullanımı, etkili iletişim, analitik düşünme, problem çözme, birlikte çalışma ve işbirliği gibi becerileri geliştirerek öğrencilerimizi edilgen olmaktan çıkaracak ve eğitimde fırsat eşitliğini geliştirecektir. Bilgiye erişim kolaylaşacak ve projeyle daha önce okullarda yakalamaya çalıştığımız "okulda bilgisayar teknolojisi" hedefinden "sınıfta, öğrenci ve öğretmenin elinde bilişim teknolojisi" hedefi yakalanacaktır.

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan Eğitimde FATİH Projesi, planlandığı şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar tablet, yazılım ve etkileşimli tahta açısından pilot uygulamalar yapılmıştır. 120.000'in üzerinde öğretmenimiz hizmet içi eğitime tabi tutulmuştur.

2013 yılı için 1,4 milyar TL bütçe ödeneği ayrılan Eğitimde FATİH Projesinin, uzun zamandır hazırlıkları süren;

· 10,6 milyon adet tablet bilgisayar seti alımı,

· Bugüne kadar ihalesi yapılan okullarımızın haricinde kalan okullarımıza altyapı yapılması ihalelerinde ilana çıkılmış, ihale süreci başlatılmıştır.

Yine hazırlıkları tamamlanan 350 bin adet etkileşimli tahta ihalesi projede her zaman büyük desteğini gördüğümüz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber