Aile Bakanlığı'ndan 'Nasıl Başardılar' projesi

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ülke genelinde uygulanması planlanan Umutlar Anılarla Yeşersin "Nasıl Başardılar" isimli proje Kırşehir’de başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı'ndan 'Nasıl Başardılar' projesi

Kuruluşlarımızda korunma ve bakım altında olan çocukları; kendileri gibi kuruluşlarda büyüyen ve toplum içerisinde örnek yaşam kurmuş yetişkinlerle biraraya getirmeyi planlayan proje ile çocuklara gelecek planlamalarına ilişkin motivasyon kazandırmak amaçlanıyor. Benzer süreçlerden geçen kişilerle özdeşim kurmanın daha kolay ve etkili olacağı gerçeğiyle, rol model yetişkinlerin çocuklara sağlayacağı vizyon başta olmak üzere; aile yanında yetişmemiş olmanın getirdiği dezavantajların kurumun sağladığı olanaklarla avantaja çevrilebileceğine ilişkin farkındalık ve çocuk koruma alanında gönüllüğün ön plana çıkarılması gibi konular projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Proje kapsamında koruma ve bakım hizmetinden yararlanmış ve halihazırda toplumda saygın konumlarda olan kişilerin planlanan faaliyetlere katılımlarının sağlanması ekseninde çalışmalar yürütülecek.

Kırşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Özdemir Çakacak, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çocuklarımız katıldı. Projenin Kırşehir'de başlatılmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Çakacak, çocukların rol model olan büyüklerle birlikte zaman geçirmelerinin yaşamlarına ilişkin yeni hedefler belirlemelerinde ve toplumsallaşmalarında etkili olacağını belirtti.

81 ilde uygulanacak olan projenin ilk aşamasının Kırşehir'de başlatılmasının gençler açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya ise, "Zor şartlar içerisinde mücadele vererek önemli işleri başaran büyük iş adamlarının çocuklarla buluşarak, onlara nasıl başardıklarını anlatması oldukça önemlidir." dedi. Gençlerin, kendilerine rol model olacak yetişkinlerle buluşturulmasından duyduğu mutlululuğu dile getiren Kaya, projeye destek olan kişilere teşekkür etti.

Gençlere hayat hikâyesini anlatan Yiğitler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Yiğit başarılı olmanın dört kuralı olduğunu ifade ederek, "Bunlar ahlaklı olmak, Ar-Ge çalışmalarına önem vermek, azimli olmak ve saygılı olmaktır. Bunları yaptığınızda daima başarı gelecektir. Ben kendime hep bunları rehber edindim. Sizler de bunlardan ödün vermeyin. İnsanlara sevgi besleyin, en önemlisi işinizi mesleğinizi sevin. Bu size başarı getirecektir.” dedi.

Katılımcıların ilgiyle dinlediği program, işadamı Hamit Yiğit'in gençlerin sorularını cevaplandırması ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber